Connect with us

Cămin CULTURAL ultramodern de 1.886.491.37 LEI în localitatea suceveană CÂRLIBABA! Gabriel DANCIU, primar Cârlibaba: ”Lucrările au fost EXECUTATE în proporție de 70%”

Suceava

Cămin CULTURAL ultramodern de 1.886.491.37 LEI în localitatea suceveană CÂRLIBABA! Gabriel DANCIU, primar Cârlibaba: ”Lucrările au fost EXECUTATE în proporție de 70%”

Primăria Cârlibaba construiește un cămin CULTURAL la standarde europene

Proiectele și investițiile în educație, sănătate, cultură, infrastructură rutieră reprezintă ”prioritatea zero” pentru primăria CÂRLIBABA, care a demarat pe mai multe proiecte finanțate din fonduri europene, guvernamentale și locale menite să continue dezvoltarea echilibrată a comunei.

Pe lângă aceste proiecte, locuitorii din localitatea Comănești vor avea în curând un și cămin cultural construit  la standarde europene.

Proiectul are o valoare de 1.886.491.37 LEI

Valoarea totală a contractului conform ”Devizului general” aprobat este de: 1.886.727,27 LEI fără TVA (valoare eligibilă: 1.288.449,63 lei fără TVA, valoare neeligibilă: 598.277,64 lei fără TVA) și a fost defalcat astfel:

– 1.2 Cheltuieli pentru amenajarea terenului: 0 lei fără TVA;
– 1.3 Cheltuieli cu amenajări pentru protecţia mediului şi aducerea la starea iniţială: 0 lei fără TVA;
– Cap. 2 Cheltuieli pentru asigurarea utilităților necesare obiectivului: 18.403,94 lei fără TVA (valoare
eligibilă: 18.403,94 lei fără TVA, valoare neeligibilă: 0 lei fără TVA);
– 4.1 Construcţii şi instalaţii: 1.775.820,48 lei fără TVA (valoare eligibilă: 1.177.542,84 lei fără TVA,
valoare neeligibilă: 598.277,64 lei fără TVA);
– 4.2. Montaj utilaj tehnologic: 17.499,02 lei fără TVA (valoare eligibilă: 17.499,02 lei fără TVA, valoare
neeligibilă: 0 lei fără TVA);
– 4.3 Utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale cu montaj (procurare): 68.093,26 lei fără TVA
(valoare eligibilă: 68.093,26 lei fără TVA, valoare neeligibilă: 0 lei fără TVA);
– 5.1.1 Lucrări de construcții şi instalații aferente organizării de șantier: 6.910,57 lei fără TVA (valoare
eligibilă: 6.910,57 lei fără TVA, valoare neeligibilă: 0 lei fără TVA);
– 5.1.2 Cheltuieli conexe organizării șantierului – 0 lei fără TVA.

Gabriel DANCIU, primar Cârlibaba: Lucrările au fost executate în proporție de 70%

Contactat de jurnaliștii ”NEWS MOLDOVA”, primarul comunei Cârlibaba, Gabriel DANCIU a declarat că lucrările pentru noul cămin cultural sunt în plină desfășurare, iar la acest moment executate în proporție de 70%.

În urma  finalizării lucrările, noul cămin cultural va fi dotat cu toate materialele necesare de la mobilier(dulapuri, scaune, birouri) până la sisteme audio-video pentru a putea fi folosite la diverse evenimente.

Gabriel DANCIU a mai declarat că proiectul a fost finanțat prin AFIR, iar Consiliul Local Cârlibaba a cofinanțat cu 30% din valoarea proiectului.

”Construirea și dotarea căminului cultural din comuna Cârlibaba este în plină desfășurare, iar lucrările au fost executate în proporție de 70%.

În urma finalizării lucrărilor, căminul va fi dotat cu toate materialele necesare: de la  mobilier până la sisteme audio -video.
Proiectul a fost finanțat prin AFIR, iar Consiliul Local Cârlibaba a cofinanțat cu 30% din suma totală a proiectului”, a declarat primarul.

Primarul DANCIU a mai precizat că în această perioada are loc și construirea dispensarului uman, care are o valoare totală de peste un milion lei. Acest proiect este realizat în proporție de 60%.

Totodată, până în acest moment au fost executate peste 85% din lucrările de reparații capitale la Școala Gimnazială, cât și la Grădinița din localitate.

”Totodată în perioada aceasta în localitatea Cârlibaba construim dispensarul uman, având o valoare totală de un milion și jumătate lei. Acest proiect este realizat în proporție de 60%.

În același timp avem reparații capitale atât la Școala Gimnazială cât și la grădiniță, lucrările sunt executate în proporție de 85%, mai avem doar tencuielile interioare și centralele termice de montat”, a mai declarat Gabriel DANCIU.

Lucrările de construire a noului cămin cultural din localitatea suceveană CÂRLIBABA sunt executate de firma SC INDUSTRIAL EST.

 

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top