fbpx
Connect with us

Cinci terapeute ARESTATE pentru ABUZ asupra copiilor cu dizabilități aflați într-un centru din Suceava

dincolo de sport femeie arestata 1 - News Moldova

Suceava

Cinci terapeute ARESTATE pentru ABUZ asupra copiilor cu dizabilități aflați într-un centru din Suceava


Cinci terapeute de la un centru din Suceava, care are ca scop integrarea copiilor cu dizabilități prin terapie recuperatorie, au fost arestate pentru 30 de zile

Au fost arestate în urma acuzațiilor de rele tratamente aplicate minorilor și purtare abuzivă.

Această situație a dus la intervenția procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care au luat măsuri pentru a clarifica și a sancționa acțiunile grave comise.

Ancheta a dezvăluit că în perioada 7-9 august 2023, fiecare dintre cele cinci femei inculpate, angajate ca terapeute la centrul respectiv, ar fi exercitat acte de violență asupra mai multor copii cu dizabilități aflați în cadrul instituției.

News Moldova îți recomandă și ...   Ligia Deca, prezentă la a V-a ediție a Universității de vară MERITO Bucovina, unde a participat la un program de formare al profesorilor suceveni!

Aceste acte de violență au inclus lovituri cu palma, smucituri agresive și alte tratamente abuzive.

abuz 1 - News Moldova

Victimele, copii vulnerabili și neputincioși, nu puteau comunica traumele trăite părinților lor, ceea ce a fost exploatat de inculpate în mod evident.

„Inculpatele au profitat de starea de vădită vulnerabilitate determinată de vârsta fragedă și starea de sănătate a victimelor, precum și de imposibilitatea acestora de a comunica părinților traumele la care au fost supuși din partea unor persoane pretins calificate, care ar fi trebuit să le ofere terapie, siguranță și protecție”, au explicat anchetatorii.

News Moldova îți recomandă și ...   Un tânăr sucevean de 24 de ani a fost arestat după ce a fost surprins transportând 5.000 de pachete de țigări de contrabandă

Judecătoria Suceava a admis propunerea Parchetului de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor cinci terapeute acuzate.

Această măsură extremă a fost luată pentru a preveni eventualele influențe asupra anchetei și pentru a proteja victimele. Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Evenimentele sunt supuse unei investigații continue pentru a stabili toate împrejurările și a aduce responsabilitatea penală adecvată.

Parchetul a subliniat că natura infracțiunilor, precum și stadiul anchetei, limitează informațiile care pot fi dezvăluite la acest moment, iar opinia publică va fi informată pe măsură ce se desfășoară cercetările.

News Moldova îți recomandă și ...   Sucevean rănit grav dupa ce un telescop de camion i-a explodat în față


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top