fbpx
Connect with us

CJ Suceava anunță semnarea Proiectului “CREŞTEREA GRADULUI DE SECURITATE ŞI SIGURANŢĂ LA AEROPORTUL ŞTEFAN CEL MARE – SUCEAVA”, investiție de 13 milioane de euro

rol-covarsitor-pentru-aeroporturile-din-regiunea-moldovei:-cazul-aeroportului-din-suceava

Suceava

CJ Suceava anunță semnarea Proiectului “CREŞTEREA GRADULUI DE SECURITATE ŞI SIGURANŢĂ LA AEROPORTUL ŞTEFAN CEL MARE – SUCEAVA”, investiție de 13 milioane de euro

Consiliul Județean Suceava, a anunțat, prin președintele Gheorghe Flutur, semnarea la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a Proiectului “CREŞTEREA GRADULUI DE SECURITATE ŞI SIGURANŢĂ LA R.A.AEROPORTUL ŞTEFAN CEL MARE – SUCEAVA”

Proiectul este finanţat de către Uniunea Europeană prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), Axa Prioritară 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Obiectiv specific 2.3 – Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor.
Valoarea totală eligibilă a proiectului se ridică la 13 milioane euro.
Prin implementarea acestui proiect, se au în vedere construirea unui drum și a unui gard perimetral – 6 km, dispecerat securitate, se vor achiziționa echipamente de securitate, autospecială de aerodrom pentru stins incendii, autofreză de zăpadă pentru pistă.
“Salut semnarea acestui proiect care, alături de construirea unui drum nou spre Burdujeni, lărgirea parcărilor și construirea terminalelor 2 și 3, vor face să crească gradul de siguranță al Aeroportului și implicit atractivitatea pentru operatori”, a precizat Gheorghe Flutur.
De asemenea, în Comisiile de Economie și Industrie din Parlament a fost aprobat amendamentul care prevede plafonarea tarifelor la energie și pentru aeroporturile care aparțin de administrația publică locală iar aici intră și Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare – Suceava.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul PSD Mirela ADOMNICĂI: "De la 1 ianuarie 2023, fiecare categorie socială va fi sprijinită, în mod diferit, cu accent pe românii cu venituri mici"


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top