fbpx
Connect with us

CJ Suceava se va implica în construcția Autostrăzii Nordului pentru tronsonul Suceava-Gura Humorului

flutur gheorghe e1690983639361 - News Moldova

Suceava

CJ Suceava se va implica în construcția Autostrăzii Nordului pentru tronsonul Suceava-Gura Humorului


Consiliul Județean Suceava a votat în unanimitate, miercuri, pentru inițierea unui parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru elaborarea documentației necesare construirii segmentului de drum de mare viteză de la Suceava la Păltinoasa-Varianta de Ocolire Gura Humorului din cadrul autostrăzii denumite Autostrada Nordului, inclusă în traseul Suceava-Baia Mare

Protocolul propus pentru a fi încheiat între CNAIR și CJ Suceava are ca obiectiv implementarea acestui proiect în cadrul Programului de Transport 2021-2027.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că se va lucra la elaborarea documentației pentru tronsonul Suceava-Păltinoasa, cuprinzând varianta de ocolire a Gura Humorului din drumul de mare viteză Suceava-Baia Mare, care constituie lotul 3 între Suceava și Vatra Dornei.

Autostrada Nordului Baia Mare-Dej-Bistrița-Vatra Dornei-Suceava are mai multe tronsoane pe circa 300 de kilometri. Pe teritoriul județului Suceava sunt două tronsoane. Bistrița-Vatra Dornei la care se lucrează și zilele acestea a fost și o mediere cu Poiana Stampei unde populația nu era de acord cu un nod rutier pe acea rută. Am trimis oamenii de la Consiliul Județean, au mediat și cred că am rezolvat problema împreună cu Primăria de la Poiana Stampei, Pe tronsonul de la Vatra Dornei la Suceava au început lucrările de proiectare, dar din păcate sunt abandonate de firma care a câștigat”, a spus Flutur.

El a explicat că după ce Consiliul Județean s-a implicat și a completat documentația pentru varianta de ocolire a Gura Humorului, obținând inclusiv autorizația de mediu și așteptând acum indicatorii tehnico-economici, următorul pas este ca Guvernul să emită Hotărârea de Guvern pentru această secțiune. Acum, CJ Suceava intenționează să se implice în realizarea traseului de la Suceava până la Păltinoasa.

Dacă există un proiect bine definit, se poate solicita Ministerului Transporturilor să înceapă construcția Autostrăzii Nordului până la Voroneț”, a menționat Flutur.

El consideră că această abordare ar facilita munca Ministerului Transporturilor și a CNAIR.

Contează să aibă resursele necesare pentru aprobarea finanțării în perioada imediat următoare”, a subliniat Flutur.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top