fbpx
Connect with us

Clarificări privind incidentul din UPU Pediatrie al Spitalului Județean Suceava și apel la respectarea actului medical

proiect-european-de-4,4-milioane-de-lei-–-investitie-in-sisteme-informatice-la-spitalul-judetean-de-urgenta-„sf.-ioan-cel-nou”-din-suceava-–-moldova-invest

Suceava

Clarificări privind incidentul din UPU Pediatrie al Spitalului Județean Suceava și apel la respectarea actului medical


În lumina evenimentelor recente și a imaginilor apărute pe mediul online, Spitalul Județean Suceava dorește să aducă lămuriri cu privire la un incident petrecut în secția de Urgență Pediatrică (UPU Pediatrie) în noaptea precedentă

“În urma imaginilor apărute in mediul online, referitoare la un caz din UPU Pediatrie a Spitalului Județean Suceava din noaptea precedentă, dorim să facem următoarele precizări: pacientei i s-au făcut triajul si foaia la ora 21:55 si a fost încadrată la cod verde întrucat prezenta o plagă la nivelul genunchiului drept fără hemoragie care să ii pună viața in pericol imediat.

Aceasta a fost preluată la ora 22:49 , pentru că erau alți pacienți mai gravi care trebuiau consultați.

După aprox 20 de minute de la evaluarea de către medicul din upu pacienta a fost evaluată de către chirurgul pediatru care a realizat toaleta si sutura plăgii si a dat recomandări de tratament la domiciliu, pacienta neavând nevoie de spitalizare.

Trebuie precizat faptul că la aprox 10 minute de la efectuarea triajului pacientei în cauză, un bărbat a intrat in camera de consultație de la pediatrie adresând înjurii si amenințări personalului medical solicitând ca pacienta cu plagă la nivelul genunchiului sa fie consultată imediat.

Din această cauză personalul medical a fost nevoit sa anunțe paza spitalului si ulterior poliția, acest demers prelungind timpii de așteptare pentru pacienții care trebuiau consultați.

După cum am mai informat opinia publică, numărul de prezentări la UPU Suceava este foarte mare ( vin pacienți din tot județul, ba chiar si din județele vecine ) si încercăm să facem față tuturor solicitărilor într-un timp cât mai scurt dar din cauza deficitului de medici uneori timpii de așteptare se pot prelungi.

Ne interesează să păstrăm o calitate optimă a actului medical pentru a evita erori de diagnostic care ar putea să apară în aceste condiții.

Conducerea Spitalului Județean va lua toate măsurile legale pentru a-și proteja angajații de persoane care încearcă influențarea actului medical in orice fel si care aduc jigniri la adresa corpului medical.

Orice plângere este tratată cu maximă rigurozitate dar la fel vor fi tratate si denigrarile, injuriile sau actele de agresiune asupra cadrelor medicale ca cea din seara precedentă”, au precizat reprezentanții instituției medicale.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top