fbpx
Connect with us

Cod galben de ninsoare în județul Suceava! Avertizare ANM de precipitații abundente și vânt intens

meteo ninsoare - News Moldova

Suceava

Cod galben de ninsoare în județul Suceava! Avertizare ANM de precipitații abundente și vânt intens


Agenția Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod galben de ninsoare, valabilă începând de luni seară și până miercuri dimineața pentru întregul județ Suceava

În intervalul menționat, se așteaptă precipitații însemnate în cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, cu cantități de apă între 25 și 30 l/mp, iar izolat chiar de 50 l/mp.

De asemenea, la altitudini mai mari de 1500 m, în special în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali, se prevăd ninsori abundente și depuneri semnificative de zăpadă, cu impact asupra circulației rutiere.

O a doua avertizare meteo cod galben este valabilă începând de azi la ora 14:00 și până miercuri la ora 10:00. În acest interval, se vor semnala precipitații în aproape toată țara, cu acumulări de apă între 15 și 25 l/mp. În sud-estul teritoriului, acestea vor avea caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice.

Pe parcursul zilei de marți, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, cu rafale de 60-80 km/h. De asemenea, în regiunile estice și local în cele vestice și sud-vestice se vor înregistra viteze ale vântului de 45-55 km/h.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top