fbpx
Connect with us

Compania aeriană Wizz Air a ÎNCHIS baza de operare de la Suceava, renunțând la 6 rute

Compania aeriană Wizz Air a ÎNCHIS baza de operare de la Suceava, renunțând la 6 rute - News Moldova

Suceava

Compania aeriană Wizz Air a ÎNCHIS baza de operare de la Suceava, renunțând la 6 rute

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Compania low-cost maghiară a anunțat oficial că va închide baza operațională de la Suceava începând cu data de 28 octombrie 2023

Împreună cu această decizie, Wizz Air va renunța și la rutele către Larnaca, Eindhoven, Bruxelles Charleroi, Paris Beauvais, Bologna și Treviso (Veneția) din Suceava.

În primăvara acestui an, operatorul irlandez low-cost RYANAIR a anulat și el șapte curse de la Suceava, părăsind complet aeroportul de la Salcea, invocând „lipsa de opțiuni de stimulare pe termen lung”.

Wizz Air a anunțat joi, 7 septembrie 2023, planuri de „ajustare a rețelei și de optimizare” a activității din România. Astfel, începând cu 28 octombrie 2023, compania aeriană își va închide baza de la Suceava, dar va continua să opereze zboruri pe cele cinci rute actuale din Suceava către Londra Luton, Roma, Milano Malpensa, Dortmund și Memmingen.

Zborurile către Larnaca, Eindhoven, Bruxelles Charleroi, Paris Beauvais și Bologna vor continua să fie deservite, dar de la baza din Iași, care va crește odată cu adăugarea unei a cincea aeronave în această iarnă. În plus, Wizz Air va anunța în următoarele săptămâni și noi servicii pentru rețeaua din România.

Conform BoardingPass.ro, o altă cursă anulată de WizzAir de la Suceava este și cea spre Treviso (Veneția), deși acest lucru nu este menționat în comunicatul oficial. De asemenea, pe site-ul wizzair.com nu se mai puteau face rezervări la zborurile Suceava-Treviso, începând cu data de 26 octombrie. Zborurile erau operate de Wizz Air de la Suceava în zilele de luni și joi.

Clienții care au rezervat direct prin wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil a companiei și care sunt afectați de schimbări vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru reprogramarea gratuită, pentru o rambursare de 120% din tariful inițial sub formă de credit de companie sau rambursarea a 100% din banii achitați, a transmis Wizz Air.

Tuturor angajaților afectați de la baza din Suceava li se vor oferi oportunități de lucru în altă parte în rețeaua Wizz Air.

„Ca urmare a planurilor de optimizare a pieței din România, menite să sporească fiabilitatea operațională pentru clienții noștri locali, operațiunile noastre din Suceava au devenit nesustenabile. Wizz Air nu va părăsi Suceava și va continua să opereze peste 50% din capacitatea sa anterioară de la Suceava ba sprijini în continuare conectivitatea, asociată cu prețuri scăzute și o experiență de înaltă calitate.

Principalele noastre obiective sunt de a contacta cu promptitudine toți clienții afectați, oferindu-le îndrumare precisă cu privire la opțiunile disponibile, și de a ne extinde sprijinul pentru echipajul nostru de la Suceava”, a declarat Diarmuid Ó Conghaile, directorul general al Wizz Air Malta.

Baza de la Suceava a companiei aeriene low-cost Wizz Air a fost deschisă oficial pe 15 decembrie 2022. Wizz Air a anunțat atunci că a alocat două aeronave cu capacitate de peste 230 de locuri la Suceava.

Wizz Air a operat de atunci de la Suceava șase noi destinații externe: Paris, Bruxelles, Veneția, Larnaca și Eindhoven (cursele pe care le anulează din octombrie 2023), iar din ianuarie 2023 era anunțată și o cursă către Tel Aviv, care ulterior a fost anulată.

Reamintim că din martie 2023 și RYANAIR a renunțat să mai opereze pe Aeroportul Suceava. Astfel, compania low-cost irlandeză a anulat din primăvară cursele Suceava – Bruxelles CRL, Suceava – Dublin, Suceava – Manchester, Suceava – Milano BGY, Suceava – Roma CIA și Suceava – Treviso. Anterior, Ryanair suspendase și cursa Suceava – Viena. Într-un răspuns oficial, compania irlandeză afirma că decizia a fost luată „din cauza lipsei de opțiuni de stimulare pe termen lung la acest aeroport”.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top