fbpx
Connect with us

Condamnare DENITIVĂ la închisoare pentru o femeie din Suceava care a atacat în plină stradă un bărbat

talharita - News Moldova

Suceava

Condamnare DENITIVĂ la închisoare pentru o femeie din Suceava care a atacat în plină stradă un bărbat


O femeie cu antecedente penale, aflată în detenție preventivă din decembrie anul trecut, a primit o sentință definitivă de 2 ani și 3 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, victima fiind un bărbat

Fapta a avut loc într-un spațiu public, pe strada Jean Bart din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava.

Pe 30 noiembrie 2022, Poliția municipiului Suceava a fost alertată prin intermediul serviciului de urgență 112 cu privire la un incident petrecut pe strada Jean Bart din Suceava, în care un bărbat a fost împins și deposedat de portofelul conținând 360 de lei. Acesta a povestit că a fost împins cu putere de o femeie, care l-a percheziționat și apoi a fugit cu portofelul. Tâlhăria a avut loc în jurul orei 17.40, după căderea întunericului.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul PNL de Suceava, Angelica FĂDOR: „Educația continuă să fie una dintre marile provocări ale României, și acum, după 34 de ani de democrație”

În timpul investigației s-a stabilit că autoarea este Genovica Chiriac, o femeie de peste 40 de ani, care și-a avut domiciliul acum câțiva ani în Dolhasca, dar care de fapt a locuit la mai multe adrese în zona Jean Bart – Gheorghe Doja.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au formulat propunerea de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, iar femeia a fost reținută până la pronunțarea sentinței definitive.

News Moldova îți recomandă și ...   Un șofer sucevean aflat sub efectul substantelor interzise si prietenul său, REȚINUȚI după ce au ascuns mașina cu care s-au izbit de un copac. În urma impactului, un minor care îi însoțea a rămas fără dinți

La momentul propunerii de arestare s-a ținut cont de istoricul infracțional al femeii, Genovica Chiriac, cunoscută sub numele de “Căminarca”, chiar dacă aceasta nu mai era recidivistă. Ea avea înregistrate fapte similare, în special furturi comise în zona Jean Bart – Gara Burdujeni.

Recent, femeia a scăpat de acuzații, din cauza prescrierii, într-un dosar în care procurorii de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au trimis în judecată nu mai puțin de 19 inculpați. Acest dosar se referea la exploatarea sexuală a nouă tinere, dintre care șase erau minore, în municipiul Suceava, dar și în Italia și Spania.

News Moldova îți recomandă și ...   CJ Suceava a anunțat câștigătorul licitației pentru întocmirea documentației pentru Drum Expres A7 Suceava – Botoşani

Proxeneții își selectau victimele dintre tinerele aflate în situații dificile (cu deficiențe mentale ușoare, provenite de la școli speciale, din centre de plasament sau din familii dezorganizate), promițându-le câștiguri financiare semnificative în schimbul prostituției. O parte dintre victime au acceptat inițial oferta, iar când au vrut să renunțe, s-a recurs la amenințări și violențe. Genovica Chiriac se număra printre inculpați.

Este important să menționăm că femeia a executat deja mai mult de 9 luni din pedeapsă, în regim de arest preventiv.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top