fbpx
Connect with us

Conducerea Universității ”Ștefan cel Mare” SUCEAVA în vizită de lucru la Universitatea „Cheikh Anta Diop” din Dakar, SENEGAL

WhatsApp Image 2022 02 02 at 16.28.58 6 - News Moldova

Suceava

Conducerea Universității ”Ștefan cel Mare” SUCEAVA în vizită de lucru la Universitatea „Cheikh Anta Diop” din Dakar, SENEGAL


În perioada 18-25 ianuarie, o delegaţie a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), formată din prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, Rector, prof. univ. dr. Ştefan Purici, Prorector cu imaginea universităţii, relaţii internaţionale şi dezvoltare europeană, şi prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, Director al Bibliotecii USV, a efectuat o vizită de lucru la Universitatea „Cheikh Anta Diop” din Dakar, Senegal

Programul vizitei a cuprins întâlniri la nivel academic şi diplomatic, precum și efectuarea unor schimburi de bune practici universitare, care au implicat profesori, personal administrativ, studenţi și doctoranzi ai universității partenere. Între membrii comunității academice de la Universitatea din Dakar care au participat la activități s-au numărat și foşti studenţi și doctoranzi care au beneficiat de stagii la universitatea suceveană, atât prin intermediul Programului Erasmus, cât şi prin Programul de burse guvernamentale „Eugen Ionescu”, oferite de statul român.

Cu prilejul acestei vizite, rectorii celor două universități au semnat un nou acord Erasmus+, pentru perioada 2021 – 2027. Totodată, instituțiile partenere au convenit să extindă cooperarea la nivelul școlilor doctorale, prin organizarea de studii în cotutelă, la cel al sectoarelor administrative şi bibliotecilor, precum și al unor facultăţi.

În cadrul unei întâlniri desfășurate cu reprezentanții Ministerului Învățământului Superior, Cercetării și Inovării din Senegal, Rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a anunţat acordarea a trei burse pentru nivelul studiilor universitare de licenţă unor absolvenţi de liceu senegalezi, precum şi acordarea unor facilităţi pentru derularea tezelor de doctorat în cotutelă.

Programul vizitei a inclus, de asemenea, o întâlnire cu Excelenţa Sa, domnul Nicolae Năstase, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Senegal, şi cu doamna Rennie Yotova, Delegatul general pentru Francofonie la nivel mondial, Director al Institutului Francofon pentru Educaţie şi Formare.

 

Vizita a fost finanțată prin intermediul proiectului de mobilități cu țări-partenere, derulat de USV în cadrul Programului Erasmus+.

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top