fbpx
Connect with us

Conferința Finală a Programului Operațional Comun România-Ucraina, la Suceava

conferinta-finala-a-programului-operational-comun-romania-ucraina,-la-suceava

Suceava

Conferința Finală a Programului Operațional Comun România-Ucraina, la Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


brct 1 - Moldova Invest

Astăzi, 17 aprilie, în sala Teatrului Municipal “Matei Vișniec” din Suceava, a avut loc Conferința Finală a Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020

Evenimentul este organizat de Secretariatul Tehnic din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră împreună cu Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

La conferință au participat structurile de management ale programului din România și Ucraina, reprezentanți ai misiunilor diplomatice, ai Comisiei Europene și beneficiari de finanțare, care au subliniat beneficiile concrete aduse comunităților din zona de frontieră româno-ucraineană. Aceste beneficii includ accesul la fondurile europene disponibile prin programul de cooperare România – Ucraina 2021-2027.

Programul România-Ucraina a dispus de un buget total de 66 de milioane de euro pentru perioada 2014-2020, finanțând 66 de proiecte de cooperare între entități de ambele părți ale frontierei. Aceste proiecte au adus investiții și beneficii comunităților de frontieră din județele Satu Mare, Maramureș, Botoșani, Suceava și Tulcea din România, precum și din oblasturile Ivano-Frankivsk, Zakarpatska, Cernăuți și Odesa din Ucraina. Fondurile au fost direcționate către reabilitarea infrastructurii de transport, modernizarea și dotarea unităților medicale și educaționale, restaurarea obiectivelor turistice și pregătirea pentru situații de urgență.

În cadrul conferinței, beneficiarii de finanțare au împărtășit experiența în implementarea proiectelor și în cooperarea transfrontalieră. Organizatorii au să creat un context favorabil schimburilor de idei și bune practici, de interes inclusiv pentru


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top