fbpx
Connect with us

CONFLICT de interese în JUDECAREA dosarului “Fabrica de permise”. Toți MAGISTRAȚII s-au abținut

Suceava

CONFLICT de interese în JUDECAREA dosarului “Fabrica de permise”. Toți MAGISTRAȚII s-au abținut


Fabrica de permise” de la Suceava va fi judecată cel mai probabil de magistrații botoșăneni

La tribunalul Suceava unde se judeca dosarul fabricii de permise, toți magistrații Secției Penală s-au abținut de la a da curs judecării acestui dosar. Motivul principal ar fi că unul din soți este procuror al Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, și a derulând acte de urmărire penală în dosar, s-ar fi ajuns astfel în conflict de interese.

Aceasta situatie va fi inaintata catre Curtea de apel Suceva  unde judecatorii vor incerca sa rezolve impasul. Dacă aceștia vor constata că nici un magistrat de la Tribunalul Suceava nu poate prelua dosarul, acesta va fi trimis, cel mai probabil, la Tribunalul Botoșani. Un verdict în acest sens este așteptat în perioada următoare.

News Moldova îți recomandă și ...   În Suceava a fost înregistrat primul DECES din cauza gripei

Reamintim ca in acest dosar au fost trimise în judecată 34 de persoane, angajaţi ai Serviciului Permise şi Înmatriculări, în frunte cu fostul şef, comisarul-şef Radu Ionuţ Obreja, precum şi instructori ai unor şcoli auto din judeţ, dar şi diferiţi intermediari.

 Fraudarea examenului, prin metodele ”Şopteala” şi ”Vesta de blugi”

Metodele ”Şopteala” şi ”Vesta de blugi” au fost folosite cu succes ani în şir pentru fraudarea examenelor pentru obţinerea permiselor de conducere organizate de Serviciul Permise şi Înmatriculări Suceava.

News Moldova îți recomandă și ...   Autostrada Pașcani – Suceava ar putea fi scoasă la licitație pentru construcție în prima jumătate a anului 

Metoda „Şopteala” presupunea comunicarea directă a răspunsurilor corecte către candidat, de către fostul şef al acestui serviciu, comisarul-şef Radu Ionuţ Obreja.

Metoda “Vesta de blugi”, presupunea  utilizarea de echipamente tehnice de comunicare ori înregistrare audio-video.Candidatul era echipat cu o cască şi o vestă specială, care avea disimulate sisteme de comunicare audio-video la distanţă, iar răspunsurile corecte aferente chestionarului erau comunicate de către unul dintre inculpaţi plasat în afara sălii de examen.

News Moldova îți recomandă și ...   Axialul Suceava – Dolhasca, dar și drumuri de interes județean, prioritare pentru CJ Suceava în 2023

Suma de bani percepută de către grupare ar fi fost de 100 de euro pentru fiecare întrebare, sumă din care liderul grupării primea cea mai mare parte, restul fiind împărăţit între alţi membri ai grupării implicaţi în fraudarea examenului.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top