fbpx
Connect with us

CONFLICT de interese în JUDECAREA dosarului „Fabrica de permise”. Toți MAGISTRAȚII s-au abținut

CONFLICT de interese în JUDECAREA dosarului "Fabrica de permise". Toți MAGISTRAȚII s-au abținut - News Moldova

Suceava

CONFLICT de interese în JUDECAREA dosarului „Fabrica de permise”. Toți MAGISTRAȚII s-au abținut

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Fabrica de permise” de la Suceava va fi judecată cel mai probabil de magistrații botoșăneni

La tribunalul Suceava unde se judeca dosarul fabricii de permise, toți magistrații Secției Penală s-au abținut de la a da curs judecării acestui dosar. Motivul principal ar fi că unul din soți este procuror al Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, și a derulând acte de urmărire penală în dosar, s-ar fi ajuns astfel în conflict de interese.

CONFLICT de interese în JUDECAREA dosarului "Fabrica de permise". Toți MAGISTRAȚII s-au abținut - News Moldova

Aceasta situatie va fi inaintata catre Curtea de apel Suceva  unde judecatorii vor incerca sa rezolve impasul. Dacă aceștia vor constata că nici un magistrat de la Tribunalul Suceava nu poate prelua dosarul, acesta va fi trimis, cel mai probabil, la Tribunalul Botoșani. Un verdict în acest sens este așteptat în perioada următoare.

Reamintim ca in acest dosar au fost trimise în judecată 34 de persoane, angajaţi ai Serviciului Permise şi Înmatriculări, în frunte cu fostul şef, comisarul-şef Radu Ionuţ Obreja, precum şi instructori ai unor şcoli auto din judeţ, dar şi diferiţi intermediari. CONFLICT de interese în JUDECAREA dosarului "Fabrica de permise". Toți MAGISTRAȚII s-au abținut - News Moldova

 Fraudarea examenului, prin metodele ”Şopteala” şi ”Vesta de blugi”

Metodele ”Şopteala” şi ”Vesta de blugi” au fost folosite cu succes ani în şir pentru fraudarea examenelor pentru obţinerea permiselor de conducere organizate de Serviciul Permise şi Înmatriculări Suceava.

Metoda „Şopteala” presupunea comunicarea directă a răspunsurilor corecte către candidat, de către fostul şef al acestui serviciu, comisarul-şef Radu Ionuţ Obreja.

Metoda „Vesta de blugi”, presupunea  utilizarea de echipamente tehnice de comunicare ori înregistrare audio-video.Candidatul era echipat cu o cască şi o vestă specială, care avea disimulate sisteme de comunicare audio-video la distanţă, iar răspunsurile corecte aferente chestionarului erau comunicate de către unul dintre inculpaţi plasat în afara sălii de examen.

Suma de bani percepută de către grupare ar fi fost de 100 de euro pentru fiecare întrebare, sumă din care liderul grupării primea cea mai mare parte, restul fiind împărăţit între alţi membri ai grupării implicaţi în fraudarea examenului.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top