fbpx
Connect with us

CONFLICT de interese în JUDECAREA dosarului “Fabrica de permise”. Toți MAGISTRAȚII s-au abținut

permise suceava programari - News Moldova

Suceava

CONFLICT de interese în JUDECAREA dosarului “Fabrica de permise”. Toți MAGISTRAȚII s-au abținut


Fabrica de permise” de la Suceava va fi judecată cel mai probabil de magistrații botoșăneni

La tribunalul Suceava unde se judeca dosarul fabricii de permise, toți magistrații Secției Penală s-au abținut de la a da curs judecării acestui dosar. Motivul principal ar fi că unul din soți este procuror al Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, și a derulând acte de urmărire penală în dosar, s-ar fi ajuns astfel în conflict de interese.

permise suceava - News Moldova

Aceasta situatie va fi inaintata catre Curtea de apel Suceva  unde judecatorii vor incerca sa rezolve impasul. Dacă aceștia vor constata că nici un magistrat de la Tribunalul Suceava nu poate prelua dosarul, acesta va fi trimis, cel mai probabil, la Tribunalul Botoșani. Un verdict în acest sens este așteptat în perioada următoare.

News Moldova îți recomandă și ...   Directorul agenției Hello Bucovina, suceveanul Ciprian Șlemco a fost ales în forul de conducere al Asociației Incoming România

Reamintim ca in acest dosar au fost trimise în judecată 34 de persoane, angajaţi ai Serviciului Permise şi Înmatriculări, în frunte cu fostul şef, comisarul-şef Radu Ionuţ Obreja, precum şi instructori ai unor şcoli auto din judeţ, dar şi diferiţi intermediari. proces dosare instanta 696x459 1 - News Moldova

 Fraudarea examenului, prin metodele ”Şopteala” şi ”Vesta de blugi”

Metodele ”Şopteala” şi ”Vesta de blugi” au fost folosite cu succes ani în şir pentru fraudarea examenelor pentru obţinerea permiselor de conducere organizate de Serviciul Permise şi Înmatriculări Suceava.

News Moldova îți recomandă și ...   Echipele multidisciplinare din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava abordează terapii moderne necesare pacienților aflați în situații critice

Metoda „Şopteala” presupunea comunicarea directă a răspunsurilor corecte către candidat, de către fostul şef al acestui serviciu, comisarul-şef Radu Ionuţ Obreja.

Metoda “Vesta de blugi”, presupunea  utilizarea de echipamente tehnice de comunicare ori înregistrare audio-video.Candidatul era echipat cu o cască şi o vestă specială, care avea disimulate sisteme de comunicare audio-video la distanţă, iar răspunsurile corecte aferente chestionarului erau comunicate de către unul dintre inculpaţi plasat în afara sălii de examen.

News Moldova îți recomandă și ...   Gheorghe Flutur, întâlnire cu nouă consuli onorofici din întreaga lume. Principala temă dezbătută, perspectivele investiționale ale județului Suceava

Suma de bani percepută de către grupare ar fi fost de 100 de euro pentru fiecare întrebare, sumă din care liderul grupării primea cea mai mare parte, restul fiind împărăţit între alţi membri ai grupării implicaţi în fraudarea examenului.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top