fbpx
Connect with us

Consiliul Județean Suceava preia inițiativa pentru Autostrada Nordului și Centura Gura Humorului

flutur - News Moldova

Suceava

Consiliul Județean Suceava preia inițiativa pentru Autostrada Nordului și Centura Gura Humorului


Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, dorește ca instituția pe care o conduce să preia responsabilitatea pentru proiectul Autostrăzii Nordului în tronsonul Suceava-Frasin, inclusiv pentru realizarea centurii ocolitoare a orașului Gura Humorului

Acesta a comunicat că a avut discuții cu conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru a încheia un protocol în acest sens.

Flutur a subliniat că zona cea mai aglomerată din județul Suceava este trecerea prin orașul Gura Humorului și, în acest context, a solicitat ca CNAIR să ofere Consiliului Județean Suceava porțiunea de centură a orașului pentru a facilita pregătirea documentațiilor necesare pentru întregul proiect al Autostrăzii A 14.

News Moldova îți recomandă și ...   Casa Polonă din Moara, inaugurată în fața unei asistențe numeroase! Ghervazen Longher: „Va servi și ca un fel de simbol care va uni comunitatea locală sub acoperișul său!”

El a explicat că Autostrada Nordului este împărțită în loturi, unul dintre ele fiind tronsonul de la Suceava la Vatra Dornei. Datorită întârzierii în realizarea documentației, CJ Suceava a fost solicitat să preia porțiunea de șosea de centură din Gura Humorului.

Astfel, se câștigă un an de timp. Centura Gura Humorului urmează să fie licitată toamna aceasta, conform declarațiilor președintelui CJ Suceava.

Din cauza abandonului firmei care proiecta tronsonul Suceava-Vatra Dornei al Autostrăzii Nordului, CJ Suceava a preluat responsabilitatea pentru întocmirea documentației pentru porțiunea de la Suceava la ieșirea din Gura Humorului până la Frasin și încearcă să identifice sursele de finanțare pentru execuția lucrărilor.

News Moldova îți recomandă și ...   Cu ocazia Sfintei Marii, pe ruta Suceava - Putna, vor fi în funcțiune două trenuri de tip "Săgeată Albastră". Echipa de la Gara Rădăuți va oferi călătorilor sarmale și cozonac

Flutur a subliniat că proiectarea autostrăzilor care traversează județul Suceava este o sarcină complexă și a recunoscut că există întârzieri în proiectul Autostrăzii A 7 din cauza deciziei fostului ministru PSD al Transporturilor, Răzvan Cuc, de a limita proiectarea doar până la Pașcani. Astfel, aceasta a dus la un decalaj în raport cu alte proiecte similare.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top