fbpx
Connect with us

Criză în transportul școlar din Suceava: operatorii SUSPENDĂ gratuitatea navetei elevilor

Criză în transportul școlar din Suceava: operatorii SUSPENDĂ gratuitatea navetei elevilor - News Moldova

Suceava

Criză în transportul școlar din Suceava: operatorii SUSPENDĂ gratuitatea navetei elevilor

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În județul Suceava, se intensifică  problemele legate de transportul elevilor navetiști

Anumiți transportatori din Fălticeni, Vicov, și Rădăuți au informat Inspectoratul Școlar Județean că, începând din ianuarie 2024, nu vor mai asigura gratuitatea navetei pentru elevi pe anumite rute. În același context, elevii din Vatra Dornei au fost obligați să-și suporte costurile de navetă încă din luna decembrie 2023.

Motivul principal este reprezentat de faptul că operatorii de transport au decis să nu mai ofere servicii “pe datorie”. Aceștia au furnizat gratuit naveta elevilor timp de trei luni, dar Ministerul Educației nu a decontat niciun ban pentru abonamentele emise începând cu începutul anului școlar. În consecință, unii transportatori, afectați financiar, au suspendat eliberarea titlurilor de călătorie gratuite pentru elevi.

Județul Suceava dispune de 123 de operatori de transport responsabili de traseele județene, iar în zona metropolitană există 12 linii de traseu. Inspectoratul Școlar Județean și Consiliul Județean Suceava au depus eforturi pentru rezolvarea problemei, dar situația rămâne blocată la nivelul Ministerului Educației.

Conform noii legi a Educației, transportul elevilor la școală este gratuit, însă procedura de decontare a navetei în zonele fără contracte între consiliile județene și transportatori nu este specificată.

În aceste situații, ministerul propune acordarea unor sume forfetare, stabilite de fiecare consiliu județean, pentru perioada în care elevii au suportat costurile navetei din fonduri proprii.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top