Connect with us

Decizii comune de ultimă oră luate de autoritățile din SUCEAVA și BOTOȘANI alături de omologii din UCRAINA

Suceava

Decizii comune de ultimă oră luate de autoritățile din SUCEAVA și BOTOȘANI alături de omologii din UCRAINA

Întâlnire în Vama Siret pentru redeschiderea punctelor vamale Vicovu de Sus-Krasnoilsk și Racovăț- Diakivţi

Ieri, 20.05, Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur s-a întâlnit în Vama Siret cu președintele Autorității Vamale Române, Bogdan Mihei, cu șeful Serviciului Vamal din Ucraina, Vyacheslav Demchenko și cu reprezentanți ai Comisiei Europene în Ucraina pentru a discuta măsuri pentru redeschiderea unor puncte de frontieră între România și Ucraina.

In prima etapă vor fi deschise Vicovu de Sus-Krasnoilsk și Racovăț- Diakivţi, iar în etapa a doua va fi deschis punctul de trecere Ulma-Rusca. Finanțarea pentru amenajarea punctelor de frontieră pe partea ucraineană va fi asigurată de Comisia Europeană.

„Astăzi am participat, în Vama Siret, la o întâlnire cu președintele Autorității Vamale Române, Bogdan Mihei, cu șeful Serviciului Vamal din Ucraina, Vyacheslav Demchenko, la care au participat reprezentanți ai Comisiei Europene în Ucraina, unde au fost discutate măsurile pentru redeschiderea unor puncte de frontieră între România și Ucraina.

Finanțarea pentru amenajarea punctelor de frontieră pe partea ucraineană va fi asigurată de Comisia Europeană. In prima etapă urmează să fie deschise Vicovu de Sus-Krasnoilsk și Racovăț- Diakivţi, iar în etapa a doua să se deschidă punctul de trecere Ulma-Rusca”, a precizat Gheorghe Flutur.

Punctul Vicovu de Sus-Krasnoilsk va avea trafic pentru autovehicule de până la 3,5 tone, iar Racovăț-Diakivți de până la 7 tone, urmând ca să se facă investiții pentru ca cele două puncte să fie folosite pentru traficul greu de mărfuri.

„Într-o primă fază, punctul Vicovu de Sus-Krasnoilsk va avea trafic pentru autovehicule de până la 3,5 tone, urmând ca să se facă investiții pentru ca punctul să fie folosit pentru traficul greu de mărfuri.
Am făcut demersuri de mai mulți ani în vederea deschiderii de noi puncte de frontieră pentru a se mai elibera traficul prin Vama Siret.

Autoritățile din Ucraina speră ca în cursul acestei veri cele două puncte de trecere a frontierei să fie deschise.
Principalul culoar de transport de mărfuri din Ucraina este acum prin Vama Siret și este nevoie de accelerarea procedurilor și finanțarea cu prioritate a Autostrăzii A7. Am discutat cu reprezentanții de la Comisia Europeană și despre realizarea căii ferate Vadu Siret-Cernăuți pe ecartament normal astfel încât să poată circula, fără transbordare, un tren pe relația Suceava-Cernăuți”, a declarat Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top