fbpx
Connect with us

Deputatul Angelica FĂDOR: „ Am votat în Camera Deputaților, inițiativa legislativă care aduce modificări importante legilor achizițiilor publice!”

Suceava

Deputatul Angelica FĂDOR: „ Am votat în Camera Deputaților, inițiativa legislativă care aduce modificări importante legilor achizițiilor publice!”


Deputatul Angelica Fădor a votat în Camera Deputaților, inițiativa legislativă care aduce modificări importante legilor achizițiilor publice

„Modificările sunt complexe și vin să rezolve principalele probleme cu care se confruntă domeniul achizițiilor publice, conferind claritate și previzibilitate și eliminând blocajele existente în prezent prin simplificarea procedurilor.
  • ajustarea prețurilor contractelor în cazul în care piața este afectată de anumite evenimente care cresc ori diminuează semnificativ indicii de preț relevanți. Este eliminat riscul abandonării lucrărilor de către contractanți din cauza faptului că o eventuală continuare a acestora nu ar fi rentabilă din punct de vedere financiar.
  • stabilirea ofertei celei mai avantajoase. S-a schimbat ordinea de prioritate în ceea ce privește criteriile care determină cea mai avantajoasă ofertă, pe primele locuri poziționându-se „cel mai bun raport calitate-preț” și „cel mai bun raport calitate-cost”.
  • modificări în privința unor norme care, de multe ori, erau supuse unor interpretări eronate, iar prin clarificarea acestora cadrul legal al achizițiilor publice devine unul stabil și previzibil pentru toți actorii implicați.
În același timp, în contextul Planului Național de Redresare și Reziliență, această inițiativă legislativă va contribui major în ceea ce privește facilitarea accesării fondurilor europene și implementării proiectelor din PNRR!”, a declarat Angelica Fădor. 

News Moldova îți recomandă și ...   6 persoane reținute și încarcerate în arestul IPJ Suceava pentru „tăiere ilegală de arbori” și „furt de arbori”


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul economic regional

Revista economică Moldova Invest, nr.3

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top