fbpx
Connect with us

Deputatul Angelica Fădor, co-initiator al proiectului de lege adoptat privind combaterea risipei alimentare în sectorul agro-alimentar

Deputatul Angelica Fădor, co-initiator al proiectului de lege adoptat privind combaterea risipei alimentare în sectorul agro-alimentar - News Moldova

Suceava

Deputatul Angelica Fădor, co-initiator al proiectului de lege adoptat privind combaterea risipei alimentare în sectorul agro-alimentar

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Ieri, 20 februarie, în Camera Deputaților, a fost adoptat un proiect de lege crucial pentru combaterea risipei alimentare în sectorul agro-alimentar

Deputatul PNL Angelica Fădor, co-inițiator al acestui proiect, a declarat că acesta vizează organizarea la nivel național a activității tuturor operatorilor economici din acest sector și măsuri concrete pentru reintroducerea alimentelor în circuitul economic, distribuirea acestora către persoanele defavorizate și conectarea producătorilor locali cu distribuitorii și comercianții din România.

De asemenea, proiectul introduce o serie de obligații specifice în sarcina autorităților și instituțiilor administrației publice, cu scopul de a gestiona eficient lanțul de aprovizionare cu alimente și de a reduce risipa.

„Am adoptat astăzi, în Camera Deputaților, un proiect de lege, al cărui co-inițiator sunt, ce vizează organizarea la nivel naţional a activităţii tuturor operatorilor economici din sectorul agro-alimentar şi măsurile privind reintroducerea alimentelor în circuitul economic, distribuirea alimentelor către persoanele defavorizate şi conectarea producătorilor locali cu distribuitorii şi comercianţii din România.

De asemenea, proiectul introduce o serie de obligaţii specifice în sarcina autorităţilor şi instituţiilor administraţiei publice.
Risipa de alimente a devenit o provocare la nivel național. România risipește anual 2,5 milioane de tone de alimente. Asta înseamnă că fiecare român aruncă la gunoi, în medie, 70 de kilograme de mâncare în fiecare an.
Aproximativ o treime din totalitatea alimentelor produse în România, se pierd sau se risipesc la un moment dat pe parcursul lanțului de aprovizionare cu alimente”, a precizat deputatul PNL Angelica Fădor.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top