fbpx
Connect with us

Deputatul Bogdan GHEORGHIU la dezbaterea „Moldova Invest”: „Trebuie investit urgent și masiv în sectorul cultural-creativ!”

deputatul-bogdan-gheorghiu-la-dezbaterea-„moldova-invest”:-„trebuie-investit-urgent-si-masiv-in-sectorul-cultural-creativ!”

Suceava

Deputatul Bogdan GHEORGHIU la dezbaterea „Moldova Invest”: „Trebuie investit urgent și masiv în sectorul cultural-creativ!”

Deputatul liberal de Suceava Bogdan Gheorghiu, fost Ministru al Culturii a onorat cu prezența sa evenimentul de lansare a Revistei Moldova Invest, desfășurată la Consiliul Județean Suceava, în data de 19 mai 2022

Revista „Moldova Invest” este o apariție nouă în peisajul publicistic românesc, fiind prima inițiativă în domeniul publicațiilor economice din județele Moldovei. Moderator a fost redactorul-șef fondator al News Moldova, Ion Ștefanovici.

Deputatul Bogdan Gheorghiu și-a început mesajul felicitând organizatorii pentru demersul lor, care este unul binevenit în contextul actual: „Mulțumesc, a fost foarte interesantă discuția de până acum. Desigur, rolul acesteia a fost de găsi soluții pentru dezvoltarea Moldovei, implicit a Bucovinei care este parte integrantă a Moldovei (…)Am să schimb puțin registrul pentru a mă apropia de zona mea de activitate pe care am avut-o ca Ministru al Culturii. Aș vorbi despre sectorul cultural-creativ, industria festivalieră, pentru că aparent, acestea nu sunt valorificate așa cum ar trebui la noi în România”.

News Moldova îți recomandă și ...   Angelica FĂDOR (PNL): "MCV s-a încheiat astăzi pentru țara noastră!"

Deputatul Bogdan GHEORGHIU: „Până în 2008, studenții din București știau că Bucovina este o marcă de apă minerală”

Înainte de 1989, presa era obligată să evite folosirea numelor de regiuni istorice în scris și la radio-tv, mai ales la Meteo. De exemplu, nu aveai voie să spui că „plouă în Bucovina”, trebuia spus că „plouă în Nord-Estul României”. Această situație s-a perpetuat în mentalul colectiv și după 1990.

News Moldova îți recomandă și ...   CJ Suceava anunță semnarea Proiectului "CREŞTEREA GRADULUI DE SECURITATE ŞI SIGURANŢĂ LA AEROPORTUL ŞTEFAN CEL MARE - SUCEAVA", investiție de 13 milioane de euro

În acest context, fostul Ministru al Culturii Bogdan Gheorghiu a reamintit cât de puțin era promovată Bucovina în urmă cu aproape 30 de ani:

Vorbea aici domnul ministru Cadariu despre cât de vizionar a fost domnul președinte al CJ Suceava Gheorghe Flutur, în anumite domenii. Și aici a avut o viziune, când a promovat noțiunea de Bucovona ca brand de regiune, la nivelul României. În 1994-1998 când eram student la București, studenții știau că Bucovina este o marcă de apă minerală”. Așa a fost situația până în 2008.

După 2008, acest brand al Bucovinei ca regiune a avut un moment de cotitură devenind recunoscut la nivel național și asta se vede  în dezvoltarea infrastructurii turistiece în Bucovina, s-a văzut prin numărul de turiști care vin anual în Bucovina”.

News Moldova îți recomandă și ...   Închiderea gropii de gunoi temporare de la Ipotești, finanțată cu fonduri norvegiene

Bogdan Gheorghiu: „În Germania, sectorul cultural creativ a ajuns pe locul 2 în privința ponderii din PIB, înaintea industriei auto germane

Deputatul liberal a menționat cât de bine este văzut setorul cultural-creativ în Germania. În România există mentalitatea că sectorul este o rudă săracă a bugetului de stat: „În Germania, industri


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top