fbpx
Connect with us

Deputatul Bogdan GHEORGHIU (patronul Bucovina TV) bagă PNL-ul în groapă la SUCEAVA! Scandal cu iz penal la Primărie

Deputatul Bogdan GHEORGHIU (patronul Bucovina TV) bagă PNL-ul în groapă la SUCEAVA! Scandal cu iz penal la Primărie - News Moldova

Suceava

Deputatul Bogdan GHEORGHIU (patronul Bucovina TV) bagă PNL-ul în groapă la SUCEAVA! Scandal cu iz penal la Primărie

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Cu prilejul unei conferințe de presă care a avut loc în această săptămână (Joi, 7 martie 2024 – n.r.), Deputatul sucevean Florin Pușcașu a lansat o serie de acuzații care vizează o licitație care are drept obiect servicii de arhivare la Primăria Suceava

Practic deputatul de Suceava, Florin PUȘCAȘU susține că în baza unei documentări amănunțite privind o licitație a cărui obiect l-a făcut prestarea serviciilor de arhivare la Primăria Suceava, firma prestatoare ar fi avut expirată acreditarea la Arhivele Naționale ale României.

Pe cale de consecință mai arată deputatul, contractul ar fi fost ilegal.

„Curtea de Conturi știe foarte bine acest lucru, a făcut investigații și au trimis oameni acolo, nu vor să dea public nimic, prevalându-se de termenul pe care mi l-au dat în aprilie, deși este ilegal, fiind vorba de o sesizare punctuală și ar fi trebuit verificat. Nu știu dacă, între timp, Primăria încearcă să rezolve cumva această situație. Eu cred că este o situație cu iz penal. Faptul că nu s-a verificat în momentul semnării și decontării sumelor din acel contract, de către primăria Suceava, nu exonerează primăria de răspuns și funcționarii din primărie și implicit primarul până la cel mai înalt nivel de răspundere a penalului. Da, se putea participa la licitatii pe o declarație pe propria răspundere, care e doar a ofertantului, dar în momentul semnării trebuiau identificate, clar, îndeplinirea tuturor condițiilor. Lucru care nu s-a întâmplat …” a declarat deputatul Florin PUȘCAȘU pentru News Moldova.

Relația economică Primăria Suceava – firme de casă, contextualizată de „bunele relații” din PNL

Cititorul neavizat în cunoașterea labirintului de relații subterane din județul Suceava, ar putea fi ușor confuz când afla despre o banală știre potrivit căreia un contract de prestări servicii în domeniul arhivării ar putea fi ilegală pentru „simplul” motiv că firma prestatoare nu mai este acreditată de către Arhivele Naționale ale României.

Dacă licitația în sine ar fi fost supusă rigorilor și evaluarilor legale, atunci cu siguranță o „banală” acreditare nu ar fi fost trecută cu vederea. Dar, situația ilustrează tocmai încrengătura de relații care facilitează relațiile comerciale dintre Primăria Suceava și firmele de casă în baza „bunelor relații” din PNL.

Firma care prestează aceste servicii de arhivare pentru Primăria Suceava figurează pe numele familiei Chidoveț, apropiată de televiziunea Bucovina TV.

Bucovina Tv este de fapt epicentrul discuției.

Deputatul Bogdan GHEORGHIU (patronul Bucovina TV) bagă PNL-ul în groapă la SUCEAVA! Scandal cu iz penal la Primărie - News Moldova

Cuplul Bogdan GHEORGHIU – Ana Maria Litvinchevici patronează „bunele relații” cu PNL

Deputatul Bogdan Gheorghiu deține 100% din acționariatul Bucovina Tv, televiziune pe care o controlează prinDeputatul Bogdan GHEORGHIU (patronul Bucovina TV) bagă PNL-ul în groapă la SUCEAVA! Scandal cu iz penal la Primărie - News Moldova administratorii săi Huianu și Litvinchevici în firma BG Media SRL.

În acest context, pe filieră liberală, se înființează firme care sunt puternic finanțate de instituții precum Primăria Suceava, condusă de Primarul Ion Lungu, bunul prieten al deputatului Bogdan Gheorghiu. Ca un exemplu, în luna ianuarie 2020, Primăria Suceava a atribuit către firma lui Bogdan Gheorghiu un contract de 147.000 de lei pentru servicii de promovare TV.

Fost Președintele al Organizației Municipale a TNL Suceava, Valentin Huianu, este abonat la banii instituțiilor publice din județ, cărora le vinde dezinfectanți și produse de curățenie. Printre clienții săi se numără și Primăria municipiului Suceava. Valentin Huianu detine firma Majordom Hygiene SRL.
Controlul asupra administrației publice locale este exercitat de către Gheorghiu prin Ana Maria Litvinchevici. Pratic Gheorghiu pregateste discutiile contractuale în interiorul PNL, iar Litvinchevici încheiele contractele. Și contractele curg.

Iată doar câteva exemple în raportul comercial al Bucovina Tv cu Primăria Suceava:

Deputatul Bogdan GHEORGHIU (patronul Bucovina TV) bagă PNL-ul în groapă la SUCEAVA! Scandal cu iz penal la Primărie - News Moldova

O finanțare de peste 1.200.000 RON doar de la Primăria Suceava.

Litvinchevici: „Ana Maria Litvinchevici, Bucovina TV, deputatul Bogdan Gheorghiu ne disociem total de activitățile reclamate în spatiul public față de un angajat al societății noastre”

Menționăm faptul că Bogdan Gheorghiu a fost solicitat să ofere un punct de vedere referitor la situația licitației „arhivelor de la Primăria Suceava” pentru motivul că deputatul Florin Pușcașu a invocat numele deputatului Gheorghiu și a televiziunii acestuia.

Deputatul Gheorghiu nu a dorit să ofere un punct de vedere, însă administratorul acestuia, Ana Maria Litvinchevici a transmis un punct de vedere al Bucovina Tv pe care îl vom reda în continuare:

Deputatul Bogdan GHEORGHIU (patronul Bucovina TV) bagă PNL-ul în groapă la SUCEAVA! Scandal cu iz penal la Primărie - News MoldovaReferitor la solicitarea dumneavoastră telefonică, vă prezentăm punctul nostru de vedere:
Ana Maria Litvinchevici, Bucovina TV, deputatul Bogdan Gheorghiu ne disociem total de activitățile reclamate în spatiul public față de un angajat al societății noastre. Referitor la societatea pe care mi-ați menționat-o și pe care ar deține-o angajatul Bucovinei TV țin să menționez că în viața privată răspunderea este personală și nu afectează cu nimic colaborarea cu televiziunea noastră. Doar faptele de natură penală pot atrage răspunderea civilă delictuală dacă antrenează într-un fel numele societății noastre. Orice încercare de denigrare atât a Bucovinei TV, a deputatului Bogdan Gheorghiu cât și a Anei Maria Litvinchevici va fi considerată o încercare de imixtiune și șantaj și ne rezervăm dreptul de a acționa în instanță pentru tragerea la răspundere a vinovaților. Bucovina TV a fost, este și rămâne un etalon de moralitate și corectitudine orice altă faptă disociată nu ne poate fi imputată.
Cu respect
Ana Maria Litvinchevici administrator al Bucovinei TV

Cu alte cuvinte, angajatul și familia acestuia sunt pe cont propriu în ilegalitatea de care sunt acuzați de către deputatul Florin Pușcașu.

Primarul Ion Lungu nu a dorit să comenteze acuzațiile care vizează instituția pe care o conduce de peste 20 de ani. Probabil dumnealui nici nu este în cunoștință de cauză, nefiind familiarizat cu relațiile economice dintre firmele apropiate de Partidul Național Liberal și Primăria Suceava.

Florin PUȘCAȘU: „Eu cred că este o situație cu iz penal”

Curtea de Conturi a făcut investigații și au trimis oameni acolo (Prim[ria Suceava – n.r.), nu vor să dea public nimic, prevalându-se de termenul pe care mi l-au dat în aprilie, deși este ilegal, fiind vorba de o sesizare punctuală și ar fi trebuit verificat.

Nu știu dacă, între timp, Primăria încearcă să rezolve cumva această situație. Eu cred că este o situație cu iz penal.

Faptul că nu s-a verificat în momentul semnării și decontării sumelor din acel contract, de către primăria Suceava, nu exonerează primăria de răspuns și funcționarii din primărie și implicit primarul până la cel mai înalt nivel de răspundere a penalului. Da, se putea participa la licitatii pe o declarație pe propria răspundere, care e doar a ofertantului, dar în momentul semnării trebuiau identificate, clar, îndeplinirea tuturor condițiilor. Lucru care nu s-a întâmplat„, a mai complet deputatul de Suceava.

 

 

 

 

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top