Connect with us

Deputatul George ȘOLDAN: „Lege ADOPTATĂ: ALOCAȚIA DE HRANĂ pentru bolnavii din spitale a fost DUBLATĂ”

Suceava

Deputatul George ȘOLDAN: „Lege ADOPTATĂ: ALOCAȚIA DE HRANĂ pentru bolnavii din spitale a fost DUBLATĂ”

Deputatul George Șoldan a anunțat faptul că a fost adoptată legea pentru dublarea normei de hrană în spitalele din România

PRIMA MEA propunerea de LEGE, pe care am inițiat-o anul trecut alături de colegii mei din PSD, Ivan Bogdan-Gruia și Suciu Vasile-Daniel, pentru dublarea normei de hrană în spitalele din România, a fost ADOPTATĂ astăzi de Camera Deputaților, ca for decizional și va fi trimisă la promulgare.

Legea prevede un minim de 22 de lei/zi de spitalizare pentru hrana pacienților. Suma de 22 lei/zi va fi actualizată anual cu rata inflației.

Cheltuielile aferente alocației de hrană în unitățile sanitare publice se asigură prin transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

Sunt foarte bucuros că reușim, astăzi, să dăm o veste bună și speranță pacienților din România. O masă decentă pentru un bolnav înseamnă șanse mai bune de vindecare, dar mai ales înseamnă din partea autorităților respect, demnitate și asigurarea unui drept fundamental.

Păcat că a durat un an întreg toată procedura legislativă. USR, cu ministru la sănătate, a ignorat acest proiect, practic, a ignorat foamea din spitale. A trebuit să vină PSD la guvernare, să punem pe ordinea de zi proiectele care vizează în primul rând oamenii care depind de bună-voința statului.

Mulțumesc colegilor din PSD și tuturor colegilor parlamentari care au votat această lege, cu gândul la oameni, și nu la competiții electorale.”, a declarat George Șoldan. 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top