fbpx
Connect with us

Deputatul George ȘOLDAN: „Toate amenzile aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF) sunt ANULATE oficial prin LEGE!”

SOLDAN e1656548785246 - News Moldova

Suceava

Deputatul George ȘOLDAN: „Toate amenzile aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF) sunt ANULATE oficial prin LEGE!”


Deputatul George Șoldan a anunțat faptul că Parlamentul a votat ieri,29.06.2022, proiectul de lege pentru anularea tuturor amenzilor aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF) și restituirea, la cerere, a sumelor plătite de către românii care au fost amendați, proiect de lege pe care l-a propus împreună cu colegul său de la PSD Suceava, Eugen Bejinariu

Am votat, de fapt, o lege cerută de toți românii care au luptat pentru a-și face dreptate în această situație, provocată de o măsură ce a fost greșit aplicată de autorități.
Un sistem birocratic încremenit în proceduri neînțelese și care punea românii inutil să se adreseze instanțelor de judecată m-a făcut să mă implic pentru rezolvarea acestei situații.
LEGE SOLDAN e1656548771677 - News Moldova
Mii de români au primit pe nedrept amenzi pentru necompletarea PLF sau completarea greșită a acestuia, iar soluția pentru a-i degreva de un calvar în justiție a fost inițierea legii pentru anularea acestor amenzi.
Nimeni nu ar fi crezut că dezbaterea privind problema amenzilor primite în mod nedrept de mii de români, pentru necompletarea formularului digital PLF va ajunge vreodată în Parlament.
A fost o nedreptate și o povară financiară pentru mii de români să plătească o amendă de 1000 sau 2000 de lei, în condițiile în care cei mai mulți dintre ei chiar au completat formularul digital.
Doar că nici ei, nici DSP-ul, nu mai puteau dovedi completarea formularului. Autoritățile ridicau din umeri, ziceau că nu pot anula amenzile, că trebuie plătite, conform legilor în vigoare, și îndemnau oamenii să conteste în instanță. Mii de români, în același timp, căutau soluții singuri alături de avocați și juriști.
SOLDAN e1656548785246 - News Moldova
Chiar dacă unii au cerut anularea amenzilor în instanțe, legea trebuie să fie aplicată la fel pentru toată lumea.
De aceea, am inițiat acest proiect de lege, să reparăm o eroare pe care statul trebuie să și-o asume, și să dăm tuturor banii înapoi. Mai mult, le cer scuze tuturor românilor amendați în mod nedrept de statul român, pentru tot chinul prin care au trecut.
Mulțumesc tuturor colegilor parlamentari care au votat pentru această lege.
Legea va fi trimisă la promulgare la Președintele României, iar apoi își va produce efectele.”, a declarat George Șoldan.

News Moldova îți recomandă și ...   Ministrul Dezvoltării, Adrian VEȘTEA, va efectua o vizită de lucru în municipiul Suceava


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top