Connect with us

Deputatul Mirela ADOMNICĂI, prezent la Forumul Economic Național „MODELUL ECONOMIC ROMÂNESC ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ. ROMÂNIA-ORIZONT 2040”

Suceava

Deputatul Mirela ADOMNICĂI, prezent la Forumul Economic Național „MODELUL ECONOMIC ROMÂNESC ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ. ROMÂNIA-ORIZONT 2040”

Deputatul Mirela Adomnicăi a participat ieri, 23.06.2022, la Forumul Economic Național „MODELUL ECONOMIC ROMÂNESC ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ. ROMÂNIA-ORIZONT 2040”

Evenimentul a fost organizat de către Asociația pentru Studii şi Prognoze Economico-Sociale (ASPES), Academia de Studii Economice-București (ASE), Asociația Generală a Economiștilor din România (AGER) și Asociația Facultăților de Economie din România (AFER). 

Conform organizatorilor, „Modelul economic românesc în Uniunea Europeană. România – Orizont 2040” urmărește să definească, pentru prezent și viitor, coordonatele principale ale construirii unei economii naționale românești, ca o economie bazată pe potențialul real uman, material, natural, mineral și financiar al României.
O economie bazată pe cunoaștere, pe cercetare și inovare, în concordanță cu interesul național, dar puternic deschisă și ancorată economiei UE și economiei mondiale, ținând seama de noile redefiniri și schimbări esențiale la nivel european și mondial, schimbări fundamentale determinate de pandemia de COVID-19, de situațiile conflictuale și de reconsiderarea globalizării.
România trebuie să fie în pas cu evoluțiile actuale și viitoare din lume.
Printre invitați s-au numărat și reprezentanți ai mediului academic sucevean, respectiv d-na Prof.univ.dr.ec. Gabriela Prelipcean, prorector USV, d-na Prof. univ. dr. ec. Carmen Năstase, decan al Facultății de Economie, Administrație și Afaceri, d-ul Prof. univ. dr. Radu Rey, care a susținut în cadrul forumului un material, în secțiunea ”Economia și viața socială în zona montană”. a declarat Mirela Adomnicăi. 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top