fbpx
Connect with us

Deputatul Mirela ADOMNICĂI: „PSD a reușit să împiedice închiderea sau desființarea centralelor pe cărbune, până nu se înlocuiesc cu altele echivalente!”

273366873 331150055689254 2493691546436743219 n - News Moldova

Suceava

Deputatul Mirela ADOMNICĂI: „PSD a reușit să împiedice închiderea sau desființarea centralelor pe cărbune, până nu se înlocuiesc cu altele echivalente!”


Deputatul Mirela Adomnicăi a anunțat faptul că PSD a reușit să împiedice închiderea/desființarea centralelor pe cărbune, până nu se înlocuiesc cu altele echivalente

„În urma intervenției experților social-democrați Ministerul Energiei va modifica proiectul de ordonanță de urgență privind decarbonificarea sistemului energetic din România, astfel încât să fie îndeplinite următoarele două criterii:
  • Nu se închide nimic, fără a se pune ceva în loc.
  • Nicio unitate de producție de energie pe bază de lignit sau huilă nu va fi închisă până când nu se pun în funcțiune unități de producție echivalente pe bază de gaz, energie nucleară sau din surse de energie regenerabilă.
  • Ceea se închide nu se desființează, ci intră în conservare.
  • Toate unitățile pe bază de lignit și huilă care vor fi închise vor fi conservate și vor face parte din rezerva de capacitate a sistemului energetic din România, putând fi redeschise în caz de necesitate.

Mirela Adomnicai prefect Sv - News Moldova

PSD susține categoric toate politicile de reducere a poluării și de tranziție către o economie decarbonificată, care trebuie să constituie un obiectiv major pentru toate statele membre ale Uniunii Europene.
În același timp, PSD consideră că, în contextul crizei energetice, România trebuie să utilizeze toate capacitățile de producție de energie pentru protejarea populației și a economiei naționale, la fel cum se întâmplă în multe state europene, precum Germania, Austria, Polonia, Olanda.”, a declarat Mirela Adomnicăi.

News Moldova îți recomandă și ...   Mamă din Suceava, condamnată la 7 ani de închisoare pentru agresiune sexuală și exploatarea propriilor copii


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top