fbpx
Connect with us

Deputatul PNL Ioan Balan: „Politica fiscală trebuie să rămână predictibilă. Fără impozite noi sau majorate în anii viitori”

Deputatul PNL Ioan Balan: „Politica fiscală trebuie să rămână predictibilă. Fără impozite noi sau majorate în anii viitori” - News Moldova

Suceava

Deputatul PNL Ioan Balan: „Politica fiscală trebuie să rămână predictibilă. Fără impozite noi sau majorate în anii viitori”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Deputatul sucevean Ioan Balan a declarat că pentru a stimula creșterea economică a României, nu este necesară introducerea de impozite și taxe noi, ci de susținerea ritmului investițiilor publice și stimularea mediului privat în a face investiții

„Domnule președinte,

Doamnelor și domnilor deputați,

Echipa politică liberală de la Suceava, sub coordonarea președintelui Gheorghe Flutur, a reușit să pună în mișcare sute de proiecte de investiții utile și importante pentru comunitățile locale. Scopul nostru este acela de a îmbunătăți viața sucevenilor și, în același timp, de a deveni un adevărat magnet pentru investitorii privați care, până în anii trecuți, ne-au tot ocolit. Ne interesează foarte mult ca fabrici și uzine importante să se stabilească în zona noastră, pentru că aceste investiții private aduc cu ele progres tehnologic, salarii mari pentru angajați și venituri mai mari pentru administrațiile locale.

Orice investitor ai întreba, acesta îți va răspunde că motive care îl determină să construiască o fabrică nouă și să ofere locuri de muncă de calitate sunt: o infrastructură rapidă de transporturi, o politică fiscală care nu se schimbă peste noapte și angajați bine calificați.

Cu mari eforturi, echipa liberală va reuși să ducă la capăt marile proiecte de infrastructură care să lege Suceava de toate provinciile istorice și de Capitală. Prin parteneriate între Consiliul Județean, universități și mediul de afaceri, vom avea centre de calificare pentru tineri la cele mai înalte standarde. Așadar, ceea ce rămâne de făcut și nu depinde în niciun fel de acțiunile noastre la nivel de județ, este ca Guvernul să păstreze o politică fiscală corectă, predictibilă, stimulativă pentru cei onești, care-și plătesc taxele și impozitele la timp.

Stimați colegi,

Vreau să cred cu toată puterea că angajamentul recent făcut de Guvern, prin vocea domnului prim-ministru, nu va fi încălcat, iar în următorii ani nu vom avea majorări de impozite și taxe. Să știți că toate economiile europene o duc rău și se luptă să nu intre în recesiune. Economia României, după ultimele date ale INS, crește, însă nu cu viteza cu care ne dorim. De aceea, soluția liberală este să continuăm să susținem ritmul investițiilor publice, să stimulăm mediul privat să facă investiții, să stimulăm angajații, pentru că așa bugetul de stat va avea mai multe resurse și pe termen mediu și lung nu trebuie nici majorate și nici introduse impozite și taxe”, a afirmat deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top