fbpx
Connect with us

Deputatul PNL Ioan Bălan, tranșant cu cei din PSD Suceava: Primarii liberali nu pot fi momiți cu „Cornul Abundenței” care se revarsă peste ei dacă trec la PSD

Ioan Balan 6 1 e1698213398378 - News Moldova

Suceava

Deputatul PNL Ioan Bălan, tranșant cu cei din PSD Suceava: Primarii liberali nu pot fi momiți cu „Cornul Abundenței” care se revarsă peste ei dacă trec la PSD


Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan și-a exprimat, sâmbătă, scepticismul că vor fi primari liberali  care să candideze la următoarele alegeri din partea PSD, așa cum au anunțat cei din PSD Suceava, considerând că aceștia nu mai pot fi momiți cu „Cornul Abundenței” cu care încearcă PSD să „transfere” primari înaintea alegerilor de anul viitor

„Cu referire strict la primarul de la Mălini, vă pot răspunde că nu-i cred pe cei de la PSD”, a spus Ioan Bălan întrebat dacă Petru Nistor va candida din partea PSD la următoarele alegeri.

Potrivit prim-vicepreședintelui PNL Suceava, primarul din Mălini nu este genul de om care să treacă peste anumite probleme pe care le-a avut atunci când a fost membru PSD.

„Argumentele mele sunt legate de faptul că-l cunosc personal pe acesta și vă pot spune că este un primar care știe și cunoaște nevoile comunității, este un om serios și gospodar, asumându-și la alegerile trecute să candideze din partea PNL. Da, este adevărat că a fost la PSD, dar știu că de-acolo a plecat fiind nemulțumit de atmosfera și abordarea de care avea parte în calitatea sa de primar”, a spus Ioan Bălan care a menționat că ulterior, cei din PSD i-au creat acestuia o multitudine de probleme, chiar și personale.

Deputatul liberal a explicat că CJ Suceava are pregătit pentru comuna Mălini unul dintre cele mai mare proiecte de dezvoltare începând cu anul viitor de 50 de milioane de euro ce vizează conectarea comunei cu principalele orașe din județ, Fălticeni, Suceava și Gura Humorului, dar și cu județul Neamț prin Borca-Poiana Largului și cu viitoarea autostradă A 8.

„Este vorba de modernizarea unor drumuri și lărgirea lor de la Fălticeni, Horodniceni, Cornu Luncii, dar și de la Gura Humorului, Păltinoasa, Valea Moldovei, construirea unui pod modern la Cornul Luncii de o valoare foarte mare având în vedere lungimea acestuia. În acest context comuna Mălini va deveni una dintre cele mai importante stațiuni ale Bucovinei, iar drumurile spre Vestul și Estul României vor trece prin Mălini”, a spus Ioan Bălan.

„Nu cred în acest Mercato declarat de colegii noștri din coaliție, dar pe de altă parte înțeleg că cei de la PSD doresc să creeze evenimente cu care să atragă atenția asupra lor. De data asta, sincer, nu cred că și-au ales omul, primarul potrivit. Eu nu cred că un primar care a câștigat alegerile din partea PNL cu sută la sută din voturi poate să treacă dintr-o parte în alta cu ușurința cu care o spun cei de la PSD”, a mai declarat deputatul Ioan Bălan.

Mai mult, liderul liberal sucevean consideră că acum, în ajunul Sărbătorilor de Crăciun alta este așteptarea cetățenilor din partea oamenilor politici responsabili.

„În coaliție fiind cu cei de la PSD, îmi permit un sfat:  haideți să trecem bugetul național și să ne preocupăm ca în acest buget aprobat pentru anul 2024 să fie cuprinse  și ratele la faimosul proiect marca PSD „Utilități și mediu” pentru că majoritatea primăriilor sunt în imposibilitate de a plăti aceste rate”, a adăugat parlamentarul sucevean.

El spune că primarii nu mai cad de mult în plasa celor care le promit luna de pe cer.

„Șmecheria aceasta de tip „Cornul Abundenței” răsturnat de cei de la PSD cu care sunt ademeniți primarii nu mai ține de mult, iar primarii PNL știu că toate promisiunile lor sunt doar din interes electoral! Acestea sunt realitățile cu care se confruntă primarii și nu  candidaturile anunțate cu un an înainte”, a concluzionat Ioan Bălan.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top