fbpx
Connect with us

Deputatul PSD de SUCEAVA, Mirela ADOMNICĂI: „Eforturile și insistențele PSD au dat roade!”

Deputatul PSD de SUCEAVA, Mirela ADOMNICĂI: „Eforturile și insistențele PSD au dat roade!” - News Moldova

Suceava

Deputatul PSD de SUCEAVA, Mirela ADOMNICĂI: „Eforturile și insistențele PSD au dat roade!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Deputatul Mirela Adomnicăi a anunțat faptul că solicitările și apelurile publice repetate pe care le-a făcut, atât de la București cât și de la Bruxelles, și-au găsit finalizarea în decizia Comisiei Europene de a permite statelor membre să extindă ajutoarele de stat/compensațiile pentru daunele suferite de companii în actualele „circumstanțe excepționale pe care le trăim”

„Ultima solicitare de notorietate din partea PSD, către Comisia Europeană, a fost adresată de ministrul Finanțelor, pe 15 Martie, la reuniunea Ecofin.

Anterior, pe 28 Februarie, președintele PSD Marcel Ciolacu, la discuţia cu preşedintele Consiliului Naţional al Austriei, Wolfang Sobotka, a solicitat ca UE să instituie un mecanism de asistenţă pentru statele care se învecinează cu Ucraina.

Statele UE, potrivit noului cadru permis de Comisia Europeană, pot să:

  • să acorde ajutoare cu un cuantum limitat întreprinderilor afectate de criza actuală sau de sancțiunile și contrasancțiunile aferente;
  • să se asigure că întreprinderile dispun în continuare de lichidități suficiente 
  • să despăgubească întreprinderile pentru costurile suplimentare suportate ca urmare a prețurilor excepțional de ridicate la gaz și energie electrică.

Deputatul PSD de SUCEAVA, Mirela ADOMNICĂI: „Eforturile și insistențele PSD au dat roade!” - News Moldova

Exemplu: dacă statele membre doresc să reducă la minimum impactul creșterii puternice a costului factorilor de producție, acestea pot introduce imediat scheme de acordare a unui ajutor de până la 400.000 EUR pentru fiecare întreprindere afectată de criză.

Aceste măsuri vor fi disponibile și pentru firmele aflate în dificultate din cauza lipsei de lichidități cu care este posibil să se confrunte în circumstanțele actuale, pe fondul fragilității provocate de pandemia de COVID-19.

Entitățile controlate de Rusia cărora li s-au aplicat sancțiuni vor fi excluse din domeniul de aplicare al acestor măsuri.”, a declarat Mirela Adomnicăi. 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top