fbpx
Connect with us

Deputatul sucevean Gheorghe Șoldan a participat la deschiderea noului an școlar la Școala Gimnazială Băișești

f4 - News Moldova

Suceava

Deputatul sucevean Gheorghe Șoldan a participat la deschiderea noului an școlar la Școala Gimnazială Băișești


Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan, a participat la deschiderea noului an școlar la Școala Gimnazială Băișești și a fost profund impresionat de transformarea școlii

„Ce bucurie pentru cei peste 200 de elevi ai Școlii Gimnaziale Băișești să înceapă prima zi din noul an școlar într-o școală renovată, cum poate nu găsești nici în multe orașe din România.

O școală cu o istorie impersionantă, cu o existență de 140 de ani, în care au învățat bunicii și chiar străbunicii lor, însă care a trecut în ultimul an printr-un proces de modernizare.

f4 - News Moldova

Am fost astăzi la Băișești, la invitația primarului comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, la deschiderea noului an școlar.

M-am bucurat să mă reîntâlnesc cu elevii de 10 cărora le-am oferit, spre sfârșitul anului trecut, o excursie la București, unde au vizitat, printre altele, și clădirea Parlamentului.

f3 - News Moldova

Le-am spus elevilor că trebuie să învețe bine pentru a-și face părinții fericiți, dar și pentru că rezultatele bune la învățătură sunt cea mai bună investiție pe care o pot face pentru viitorul lor.

Mai cu seamă că acum au o școală modernă, profesori dedicați și un primar, Gheorghe Fron, care pune accent pe dezvoltarea infrastructurii școlare din comuna pe care o gospodărește de ani buni, una dintre cele mai mari din județ, cu nu mai puțin de 9 sate.

f1 - News Moldova

• Școala care își va asigura energia electrică şi termică în proporție de 95%. Școala Gimnazială din Băișești, înființată în 1883 a trecut în ultimul an printr-un proiect de eficiență energetică.

În cadrul proiectului s-au făcut lucrări de anvelopare a clădirii cu vată bazaltică de 20 cm, înlocuire a tâmplăriei cu ferestre de casă pasivă, care combină consumul mic de energie cu termoizolarea, oferind confort sporit atât vara, cât și iarna.

De asemenea, s-au montat panouri fotovoltaice, pompe de căldură deservite de opt foraje la adâncime de 125 de metri, recuperatoare de căldură în fiecare încăpere şi multe altele.

f5 - News Moldova

În urma derulării proiectului, școala îşi va asigura energia electrică şi termică în proporție de 95%.

În perioada următoare, așa cum a anunțat primarul Gheorghe Fron, urmează să fie dotate școlile din comună cu mobilier școlar și aparatură necesară unui proces de învățământ modern.

De asemenea, sunt așteptate două microbuze școlare electrice, pentru transportul elevilor, dar și preșcolarilor, la unitățile de învățământ de pe raza comunei. Mult succes tuturor în noul an școlar!”, a transmis deputatul PSD de Suceava, Gheorghe Șoldan.

News Moldova îți recomandă și ...   Vasile RÎMBU, fostul manager al Spitalului Județean Suceava, TRIMIS ÎN JUDECATĂ pentru fapte de CORUPȚIE din 2020


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top