fbpx
Connect with us

Deputatul sucevean Gheorghe ȘOLDAN, întâlnire cu diaspora românescă la Dumbrăveni

Deputatul sucevean Gheorghe ȘOLDAN, întâlnire cu diaspora românescă la Dumbrăveni - News Moldova

Suceava

Deputatul sucevean Gheorghe ȘOLDAN, întâlnire cu diaspora românescă la Dumbrăveni

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Deputatul PSD de Suceava Gheorge Șoldan a participat ieri, 16 ausust 2023  la Dumbrăveni, la întâlnirea cu diaspora, un eveniment devenit tradiție, organizat de primarul Ioan Pavăl

Când ești județul cu cei mai mulți copii cu părinții plecați la muncă în străinătate, județul cu cele mai mici salarii din țară, după Botoșani și Vaslui chiar, dar ești pe primul loc la hore și strigături pe toloacă, e greu să le spui sucevenilor care-și văd familiile și prietenii doar în concediu, că noi, politicienii, încercăm să găsim cele mai bune soluții pentru a opri exodul românilor peste hotare.

Sunt aproape 6 milioane de români care muncesc în străinătate, potrivit statisticilor oficiale, din care cei mai mulți sunt din județul Suceava.

Deputatul sucevean Gheorghe ȘOLDAN, întâlnire cu diaspora românescă la Dumbrăveni - News MoldovaDeputatul sucevean Gheorghe ȘOLDAN, întâlnire cu diaspora românescă la Dumbrăveni - News Moldova

Am fost la Dumbrăveni, împreună cu colegii parlamentari ai PSD Suceava, dar și reprezentanți ai guvernului: Gheorghe Cârciu, secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, și Doina Iacoban, subsecretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

În prima parte a evenimentului s-au prezentat programe gândite pentru a veni în sprijinul diasporei românești, pentru reîntoarcerea acasă, dar și programe pentru a ne ține tinerii în țară.  Apoi, s-au pus întrebări și a fost o discuție liberă, interactivă, care a durat mai bine de două ore.

Deputatul sucevean Gheorghe ȘOLDAN, întâlnire cu diaspora românescă la Dumbrăveni - News Moldova

Astfel de întâlniri sunt binevenite și ar trebui organizate și în alte localități, în special pentru informațiile foarte importante despre programele și fondurile europene destinate proiectelor pentru românii care vor să revină în țară.

De cealaltă parte, tot noi, politicienii, putem și trebuie să găsim soluțiile necesare pentru a ne aduce părinții, frații și surorile înapoi.

Sunt convins că investițiile PSD în infrastructură, printre care și autostrada A7, care ne interesează în mod direct, vor duce la o importantă creștere economică.

Deputatul sucevean Gheorghe ȘOLDAN, întâlnire cu diaspora românescă la Dumbrăveni - News Moldova

E timpul însă să avem și o strategie la nivel de județ, să gândim proiecte pentru a atrage investitorii și a crește oferta locurilor de muncă”, a comunicat deputatul PSD de Suceava, Gheorghe Șoldan.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top