fbpx
Connect with us

Deputatul PNL Ioan Balan cere Ministerului Economiei informații despre Promovarea Turistică a Bucovinei!

WhatsApp Image 2023 02 02 at 13.28.05 - News Moldova

Suceava

Deputatul PNL Ioan Balan cere Ministerului Economiei informații despre Promovarea Turistică a Bucovinei!


Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan a transmis o solicitare oficială către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului: cere informații și clarificări cu privire la strategia de promovare a atracțiilor turistice din Bucovina la târgurile internaționale de turism

„În ultimii ani, prin eforturile Consiliului Județean Suceava și sub coordonarea președintelui Gheorghe Flutur, s-au realizat investiții consistente și s-au creat toate condițiile pentru desfășurarea unor evenimente culturale autentice în Bucovina.

„Numai în luna august s-au derulat zeci de evenimente culturale la care au participat aproximativ 320.000 de persoane.”

„Astfel, numai în luna august s-au derulat zeci de evenimente culturale la care au participat aproximativ 320.000 de persoane. Spre exemplificare: Sărbătoarea Muntelui din Munceii Rarăului, Festivalul Medieval, Hora de la Prislop, Festivalul Păstrăvului, Întâlnirile Bucovinene și multe altele. Acestea se adaugă atracțiilor naturale și istorice din spațiul bucovinean, care justifică prezența Bucovinei în orice efort de promovare a atracțiilor turistice din România.

Având în vedere faptul că, în ultima parte a anului 2023, România va participa la târguri internaționale de turism din Europa (Italia, Anglia, Polonia, Spania) și luând în considerare importanța deosebită a acestui sector pentru economia locală a Bucovinei, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații:

Vă rog să precizați dacă atracțiile culturale, istorice și naturale din spațiul bucovinean vor beneficia de o promovare adecvată la următoarele târguri internaționale de turism, chiar prin dedicarea unui stand special?

În condițiile în care majoritatea statelor europene, cu economii turistice competitive, utilizează tot mai puternic promovarea atracțiilor turistice cu ajutorul instrumentelor mass media și în mediul online (inclusiv prin rețele sociale), vă rog să precizați dacă aveți în vedere să generați un asemenea demers și dacă veți avea o secțiune dedicată spațiului bucovinean?, a transmis deputatul sucevean, Ioan Balan.

News Moldova îți recomandă și ...   Cu un sfert din încasările la bugetul local realizate, Ion Lungu renunță la semnarea de noi angajamente bugetare

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top