Connect with us

Deputatul USR, Radu Tudor CIORNEI, SECRETE în declarația de AVERE

Suceava

Deputatul USR, Radu Tudor CIORNEI, SECRETE în declarația de AVERE

Deputatul Radu Tudor Ciornei, unul dintre cei mai bogați parlamentari USR ascunde câteva secrete în declarația sa de avere

Radu Tudor Ciornei cu un doctorat în Microbiologie, Imunologie și Genetică Moleculară, obținut la Universitatea Kentucky din Statele Unite, Radu Tudor Ciornei a ales să intre în politica dâmbovițeană în 2020, atunci când a fost ales, în cadrul scrutinului parlamentar, pe listele alianței USR-PLUS Suceava.

Acesta a activat în perioada 2017 – 2018 în postura de consilier la cabinetul lui Mustea Marcel Mihai.

În 2014 era chemat la audieri de către DNA în dosarul afaceristului Constantin Babiuc și al magistraților Bogdan Bărbuță și Dumitru Dîmbu, primul fost judecător la Judecătoria Rădăuți și al doilea procuror-șef al Secției urmăriri penale în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Din declarația sa de avere rezultă că deputatul USR are 6 terenuri în comuna Moara, sat Bulai, toate dobândite în 2020, cel mai mare fiind de 5466 de metri pătrați din care deține o cotă parte. În comuna Dărmănești, sat Maritei, deputatul mai deține un teren de 3200 de metri pătrați dobândit în 1994 și o casă de locuit, cu o suprafață de 100 de metri pătrați, obținută în 1994 printr-o donație.

Ceea ce sare imediat în ochi în declarația de avere a lui Radu Ciornei este colecția de artă populară bucovineană, evaluată la 40.000 de euro. Radu Ciorne declara presei că avea colecția moștenită de la tatăl său: „Tatăl meu, Corneliu Ciornei, a fost jurist și unul dintre cei mai mari colecționari de artă populară bucovineană. De acolo, din… el, din păcate, nu mai este printre noi din 2015. Și am câteva piese din colecția lui. Sunt piese de etnografie, de artă bisericească. Asta este proveniența colecției. A fost unul dintre cei mai mari colecționari de etnografii, menționat și în cartea lui Bănățeanu”, a declarat  deputatul Radu Ciornei.

În noiembrie 2020, Radu Tudor Ciornei vinde un teren intravilan în satul Bulai, comuna Moara, de 851 de metri pătrați și o jumătate dintr-un alt teren intravilan (1247 metri pătrați) contra sumei de 49.000 de lei.

În ultima declarație de avere, Ciornei menționează că a primit o donație de 25.000 de lei, intrafamilială, fără să menționeze însă de la cine. Așa cum scria însă și presa, citând un reprezentant al Agenției Naționale de Integritate, în declarațiile de avere trebuie precizat numele și prenumele persoanelor fizice care acordă împrumuturi persoanelor care completează declarațiile de avere.

În conturile sale, Ciornei are peste 85.000 de euro, în mai multe depozite. Astfel deputatul Radu Tudor Ciornei este unul dintre cei mai bogați oameni din USR și chiar din rândul parlamentarilor români, averea sa impresionantă stând astfel mărturie.

Sursa: psnews.ro


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top