Connect with us

DISPENSARUL uman de la BOSANCI, Suceava demolat în condiții suspecte! Ar fi fost DISTRUSĂ și ARHIVA medicală

Suceava

DISPENSARUL uman de la BOSANCI, Suceava demolat în condiții suspecte! Ar fi fost DISTRUSĂ și ARHIVA medicală

Vechiul dispensar uman din comuna Bosanci ar fi fost demolat CU sau FĂRĂ aprobarea Consiliului Local ?!?

În localitatea Bosanci, până în anul 2020, a existat o clădire dispensar uman, clădire maternitate, locuință dispensar uman, anexa si toaleta. În urma începerii lucrărilor la noul Centru medical, primarul localității Bosanci, Neculai MIRON a dat dispoziție să fie demolat dispensarul și toate anexele, FARA ÎNCUVIINTAREA CONSILIULUI LOCAL BOSANCI.

Potrivit surselor News Moldova, dispoziția dată de primar ar fi fost una verbală.

Pentru lucrări au fost folosiți angajații primăriei și persoane de etnie romă din comună?!

Toate aceste clădiri ar fi fost demolate cu ajutorul persoanelor de etnie romă din localitate și a salariaților din primărie. UTILAJELE folosite aparțin atât primăriei cât și unor persoane private. Important de menționat este și faptul că, pe timpul lucrărilor de demolare, arhiva cu istoricul medical al locuitorilor comunei Bosanci născuți după 1900 și până prin 2000 ar fi fost amestecate cu moloz și aruncate. 

Dispensarul uman și anexele au fost DEMOLATE! Există o HCL care să stea la baza acestei acțiuni de demolare?

La începutul săptămânii trecute dupa ce a fost evacuată și soția doctorului care este decedat, a început cu aceleași echipe și demolarea locuinței de serviciu. În acest moment lucrările sunt aproape de final

Primarul Comunei Bosanci, fără a avea atunci aprobarea Consiliul Local (singurul în măsură aprobe așa ceva), a distrus bunurile comunei noastre tratând salariații și localitatea ca și cum ar fi ale lui”, acuză locuitorii din Bosanci. 

Contactat de reporterii News Moldova și întrebat dacă există o Hotărâre a Consiliului loc care să încuviințeze demolarea dispensarului din localitate cât și despre utilajele folosite și faptul că arhiva medicală ar fi fost distrusă, primarul comunei Bosanci, Neculai MIRON a declarat: 

„Bineînțeles că există o Hotărâre a Consiliului Local. Mai multe detalii nu vreau să vă comunic dvs. Nu vă punem absolut nimic dvs. la dispoziție”.

Pe site-ul primăriei Bosanci, la ora redactării materialului, nu apare o Hotărâre a Consiliului local care să stea la baza acestei acțiuni de demolare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

News Moldova LIVE

ANUNT

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top