fbpx
Connect with us

Dispozitiv utilizat în premieră la Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava

47fa4e70 81e3 4f79 8623 9275d2fd3d93 - News Moldova

Suceava

Dispozitiv utilizat în premieră la Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava


În cursul săptămânii trecute a fost efectuată o paratiroidectomie totală la un pacient cu hiperparatiroidism secundar, fiind utilizat în premieră la Spitalul Județean Clinic de Urgență  Suceava dispozitivul de neuro-monitorizare intraoperatorie

Echipa medicală a fost formată din Dr. Velnic Petru si dr. Leneschi Lucian – medici primari chirurgie generală și dr. Alina Buciu medic primar ATI. Intervenția a decurs fără incidente, nu au fost înregistrate complicații postoperatorii, pacientul fiind externat vindecat chirurgical.

În cadrul ariei de intervenții chirurgicale efectuate în secția de chirurgie generală a Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava se regăsește chirurgia glandei tiroide și a glandelor paratiroide. Conform statisticilor, incidența afecțiunilor tiroidiene este în creștere, intervențiile chirurgicale fiind indicate în cazul unor hipertiroidii, gusilor nodulare și cancerului tiroidian.

47fa4e70 81e3 4f79 8623 9275d2fd3d93 - News Moldova

În ceea ce privește glandele paratiroide, chirurgia reprezintă soluția în cazul adenoamelor paratiroidiene și a hiperparatiroidismului secundar din cadrul insuficenței renale cronice. Una din complicațiile de temut ale acestor intervenții chirurgicale o reprezintă lezarea nervilor laringei recurenți, complicație care va putea fi prevenită prin utilizarea dispozitivului de neuro-monitorizare intraoperatorie.

Având ca obiective creșterea continuă a calității actului medical în paralel cu siguranța și confortul pacientului, Spitalul Clinic Județean Suceava a achiziționat din fonduri proprii acest dispozitiv, unic în Moldova, avantajele constând în: facilitarea localizării și identificarii nervilor recurenți, expunerea și disecția acestora, precum și semnalarea unor eventuale leziuni.

Ținem pasul cu evoluția și progresul medicinei, ridicăm stacheta calității actului medical și mai sus, în raport cu statutul de Spital Clinic de interes regional.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top