Connect with us

Doi barbati au fost prinsi in flagrant in SUCEAVA in timp ce transportau migranti

Suceava

Doi barbati au fost prinsi in flagrant in SUCEAVA in timp ce transportau migranti

Bărbații care au orchestrat transportul ilegal de migranți au fost arestați

În urma unei acțiuni desfășurate de către structurile de combatere a crimei organizate, au fost arestați  doi bărbați cu dublă cetățenie româno-ucraineană. Aceștia au fost prinși în flagrant, în timp ce transportau cinci migranți preluați de la punctul de frontieră. Destinația acestora era municipiul Rădăuți.

În urma cercetărilor a reieșit faptul că cei doi bărbați, alături de alți cetățeni ucraineni, ar fi format un grup infracțional  organizat și ar fi asigurat transportul sau adăpostul migranților care urmau să ceară azil, imediat după intrarea lor în spațiul Uniunii Europene.

Între 4 și 27 noiembrie, 24 de migranți proveniți din Bangladesh, India, Pakistan și Somalia au fost transportați ilegal pe teritoriul nostru.

Pe data de 26 noiembrie, Arcadie Vladian și Vasile Pițul  transportau cu un microbuz modificat cinci migranți , timp în care polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Suceava, împreună cu procurorii de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava i-au prins în flagrant. 

Cei doi bărbați au fost reținuți pentru săvârșirea infracțiunilor de ”constituire de grup infracțional organizat” și ”trafic de migranți în formă continuată”. Cu toate că aceștia au fost arestați inițial pentru 24 de ore, procurorii de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, Tribunalul Suceava au emis pe 27 noiembrie mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele lor, informează Monitorul de Suceava.

Această acțiune s-a desfășurat și cu ajutorul implicării Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Măsura de arestare preventivă poate fi contestată la instanța superioară, cei doi inculpați beneficiind de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă venită din instanțelor de judecată.

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top