fbpx
Connect with us

Două titluri MONDIALE obținute de canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș la Campionatele Mondiale de la Belgrad

img - News Moldova

Suceava

Două titluri MONDIALE obținute de canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș la Campionatele Mondiale de la Belgrad


La Campionatele Mondiale de la Belgrad, canotoarele din Suceava au adus României două titluri mondiale impresionante

Ancuța Bodnar a obținut aurul în proba de dublu vâsle feminin, în timp ce Roxana Anghel, Maria Tivodariu și Magdalena Rusu au devenit campioane mondiale cu echipajul feminin de 8+1.

Canotorii din Suceava au avut o contribuție semnificativă la cele cinci medalii aduse de delegația României, două fiind de aur, una de argint și două de bronz.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul PNL Ioan Balan: „Politica fiscală trebuie să rămână predictibilă. Fără impozite noi sau majorate în anii viitori”

Ancuța Bodnar, din Suceava, și Simona Radiș, din Botoșani, au confirmat suprematia în proba de dublu vâsle feminin, obținând un alt titlu mondial. Performanța lor a fost remarcabilă, depășind cu ușurință echipele din Lituania și Statele Unite.

Pentru Bodnar și Radiș, acesta a fost al 26-lea succes consecutiv în această probă.

Echipajul feminin de 8+1 al României, care a inclus trei sportive din Suceava, Roxana Anghel, Maria Tivodariu și Magdalena Rusu, a cucerit titlul mondial într-o competiție strânsă cu Statele Unite și Australia.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul PSD Gheorghe Șoldan a participat la sfințirea noului centru medical al comunei Voitinel

Această victorie asigură echipajului locul la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Canotoarele din Suceava au mai urcat pe podium sâmbătă, când Maria Tivodariu și Magdalena Rusu au câștigat argintul în echipajul feminin de patru rame, iar Roxana Anghel și Ionela Cozmiuc au obținut bronzul la dublu rame, în categoria ușoară feminin.

Duminică, sportivii din Suceava, Ciprian Tudosă și Florin Arteni, și-au asigurat și ei biletele pentru Paris, clasându-se pe locul 7 mondial în proba de dublu vâsle masculin.

News Moldova îți recomandă și ...   Senatorul PSD George Mîndruță: „Se prelungește valabilitatea cardurilor de energie!”

Echipa masculină de 8+1, care a inclus pe Sergiu Bejan, Marius Cozmiuc, Ştefan Berariu, Mihăiță Țigănescu și Florin Lehaci, s-a clasat pe locul 4 la Belgrad, obținând totodată o calificare importantă la Jocurile Olimpice de anul viitor.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top