fbpx
Connect with us

DUEL între Gheorghe FLUTUR și Ioan STAN pe tema meritelor pentru proiectele din Suceava

gheorghe flutur ion stan 1200x675 1 - News Moldova

Suceava

DUEL între Gheorghe FLUTUR și Ioan STAN pe tema meritelor pentru proiectele din Suceava


Senatorul Ioan STAN, Președintele organizației județene PSD Suceava, Ioan Stan, a emis un comunicat de presă în care a subliniat importanța recunoașterii eforturilor depuse de primarii din județul Suceava în promovarea și implementarea proiectelor de aducțiuni de gaze naturale

Stan a atras atenția asupra necesității de a aprecia munca acestor primari, indiferent de culoarea politică a acestora, și de a nu permite ca realizările lor să fie folosite în scopuri electorale de către alte figuri politice.

În comunicat, Stan a evidențiat faptul că primarii din 37 de localități ale județului Suceava au depus eforturi considerabile pentru a atrage fonduri în valoare de aproximativ 220 de milioane de euro pentru proiecte legate de gaze naturale.

El a subliniat că aceste realizări sunt meritul lor personal și nu trebuie arogat altor persoane politice. Stan a apreciat profesionalismul și angajamentul acestor primari, indiferent de apartenența lor politică, și a subliniat că aceștia sunt cei care își prezintă propriile realizări și muncesc pentru binele comunităților pe care le reprezintă.

“Efortul primarilor unităţilor administrative care au depus proiecte pe componenta gaze naturale, trebuie apreciat şi recunoscut. Au dus o muncă grea, au avut de-a face cu o documentaţie stufoasă, dar datorită profesionalismului personal cât şi al personalului administrativ aflat în subordine au reuşit să atragă în judeţul nostru aproximativ 220 de milioane de euro.

342970947 616889403679850 931248904671867527 n - News MoldovaEste meritul lor, munca lor şi nimeni altcineva nu trebuie să-şi aroge în vreun fel meritul pentru ceea ce au făcut aceşti oameni. E o formă de respect şi de recunoaştere a valorii şi profesionalismului de care primarii în cauză au dat dovadă, indiferent de culoarea lor politică.

În acest context, considerăm că este clar pentru oricine că judeţul Suceava are primari harnici, primari care nu au nevoie de purtător de cuvânt pentru a-şi prezenta realizările, primari care îşi văd de treabă şi muncesc pentru binele comunităţilor pe care le reprezintă.

Astfel, 17 primari PSD, 14 PNL şi 2 de la alte formaţiuni politice au reuşit împreună o performanţă remarcabilă, cu impact imediat asupra locuitorilor judeţului nostru, localităţile pe care aceştia le conduc urmând a beneficia de gaze naturale în următorii 2 ani. Cinste lor! În urma acestei realizări, nu credem că mai poate altcineva să se se folosească de munca lor în scopuri electorale, fără a fi sancţionat de către alegători.

Pe lângă cele amintite mai sus, menţionăm că de la Guvern au mai fost alocaţi aproape 50 de milioane de euro pentru județul nostru în vederea unor investiţii similare, ceea ce înseamnă că în viitorul apropiat vor mai putea depune proiecte încă 20 de localități. Avem convingerea că şi pentru aceasta tranşa de finanţare primarii judeţului nostru îşi vor face datoria. Pentru că atragerea fondurilor respective depinde numai de munca lor, nu de alte instituţii ale statului. Subliniem acest ultim aspect pentru ca nu cumva pe viitor, să apară alte personaje politice care să-şi atribuie lor, pe persoană fizică,  realizările primarilor din judeţul nostru”, a transmis Ioan Stan.

News Moldova îți recomandă și ...   Duminică, 27 august, va avea loc festivalul tradițional „Sărbătoarea Muntelui”, în Munceii Rarăului!

Gheorghe Flutur: “Vă sugerez să nu vă mai temeți de acțiunile mele și să veniți alături pentru a susține cât mai multe proiecte pentru județul Suceava”

În replică la declarațiile lui Ioan Stan, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis un mesaj prin care a încurajat cooperarea între partide pentru dezvoltarea județului Suceava.

Flutur a subliniat că eforturile sale vizează aducerea de fonduri și deblocarea proiectelor pentru a asigura dezvoltarea județului. El a adăugat că susține proiectele pe gaz metan și a apreciat eforturile tuturor primarilor implicați, indiferent de apartenența politică.

News Moldova îți recomandă și ...   Gheorghe FLUTUR președintele CJ SV: „Până în 15 octombrie vor fi finalizate lucrările la Cazinou din Vatra Dornei”

Flutur a explicat că implicarea sa în organizarea discuțiilor cu diferite entități are scopul de a asigura implementarea proiectelor finanțate în județul Suceava. El a subliniat că aceste demersuri sunt necesare pentru a debloca diverse aspecte tehnice și administrative care pot întârzia progresul proiectelor.

“Domnule Stan,
Departe de mine intenția de a vă da o replică la ultimele declarații, și asta pentru că lumea așteaptă de la noi, cei din Coaliție, lucruri concrete.
Vă sugerez să nu vă mai temeți de acțiunile mele și să veniți alături pentru a susține cât mai multe proiecte pentru județul Suceava.
Pentru corecta informare a sucevenilor, spun că eu, în calitate de președinte al CJ Suceava, mă lupt să aduc fonduri, să le deblochez acolo unde sunt blocate, pentru că mă interesează ca acest județ să se dezvolte.
Nu am spus că proiectele pe gaz metan sunt promovate doar de Gheorghe Flutur, ci este și meritul primarilor PNL, PSD și de la alte partide, care au depus aceste proiecte, și îi felicit pe toți.
372057255 614316117554088 4100387097253936503 n - News MoldovaAceste proiecte sunt susținute de Coaliția PNL-PSD și, de asemenea, vreau să apreciez că județul Suceava este campion la accesarea de fonduri.
Mai exact, ieri am convocat cele 37 de primării care au proiecte pe gaz metan pentru că sunt îngrijorat că în 10 județe s-au semnat deja proiectele și se încep lucrările, iar la noi nu s-a semnat niciun proiect.
Am vrut să aflu cauzele, am analizat fiecare primărie în parte și am constatat că în următoarele două luni se va semna cea mai mare parte a proiectelor, acestea fiind într-un stadiu avansat, unii au și operatorii desemnați, dar la unii întârzie avizele de la o serie de instituții, la alții s-au modificat soluțiile tehnice, așa că au apărut întârzieri.
Cine ați vrea, domnule Stan, să facă aceste discuții? Nu eu, ca președinte al CJ Suceava, împreună cu aparatul tehnic, trebuie să vedem ce este blocat pentru a se debloca?
Cine vreți, domnule Stan, să facă discuții cu furnizorii de energie electrică referitor la relația cu primăriile și cu cetățenii? Nu noi, care să le arătăm unde este nevoie de investiții în posturi de transformare sau rețele?
Cum vreți, domnule Stan, să discutăm cu cei de la Drumuri Naționale pentru repararea tronsoanelor de drum care vin din frontiera cu Ucraina, pentru asfaltarea unor tronsoane de drum care nu arată bine, cum ar fi cele de la Marginea, Solca, Voitinel, Palma?
Vă pot da multe exemple unde CJ Suceava se implică și văd că mereu îmi reproșați de ce mă implic; pentru grăbirea documentației pentru Autostrada A7, înființarea rețelelor de gaz metan. Greu de înțeles. Dacă nu mă implic, nu e bine, dacă mă implic, vă deranjez.
Voi continua să mă implic și vă invit alături de mine la dezvoltarea județului Suceava, așa cum și primarii dumneavoastră sunt.
Lăsați invidia politică deoparte și haideți la construcție!
Sunt pregătit să lucrăm împreună pentru dezvoltarea județului Suceava”, a fost replica președintelui CJ, Gheorghe Flutur.

News Moldova îți recomandă și ...   Accident teribil în Dorna Candrenilor, soldat cu mai mulți morți și răniți!


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top