fbpx
Connect with us

După trei decenii, o perlă arhitecturală din România strălucește din nou. O locație care evocă atmosfera Sudului Franței

cazino 42 1024x682 1 1024x500 1 - News Moldova

Suceava

După trei decenii, o perlă arhitecturală din România strălucește din nou. O locație care evocă atmosfera Sudului Franței


Într-un pitoresc sat din nordul României, Cazinoul Vatra Dornei, cunoscut și sub numele de Cazinoul Băilor, strălucește ca o bijuterie arhitecturală și captează privirile vizitatorilor cu splendoarea sa

Aflat în stațiunea balneoclimaterică Vatra Dornei, acest monument cultural de patrimoniu este una dintre cele mai populare destinații turistice din regiune, oferind o varietate de activități și evenimente pentru cei care doresc relaxare și distracție.

Inițial construit în 1895, Cazinoul Vatra Dornei a fost o piesă centrală a vieții sociale și culturale pentru aristocrația epocii. Arhitectura sa impresionantă în stil Belle Époque combină influențe arhitecturale franceze cu elemente decorative tradiționale românești. Fațada sa impunătoare și detaliile intricate îi conferă Cazinoului o aură de eleganță și rafinament.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul PSD Gheorghe Șoldan, decorat la Poiana Stampei cu titlul „Poarta Bucovinei

În ultimii ani, autoritățile locale au depus eforturi semnificative pentru a restaura și conserva Cazinoul Vatra Dornei în întreaga sa splendoare istorică. Prin aceste eforturi, monumentul istoric și-a recăpătat strălucirea de odinioară și a devenit din nou un centru cultural și turistic de referință în regiune.

Pe lângă Cazinou, Vatra Dornei oferă o serie de atracții turistice care atrag vizitatori din toate colțurile lumii:

  • Parcul Central: Un loc minunat pentru plimbări relaxante, cu alei încântătoare și flori în culori vii, Parcul Central reprezintă un sanctuar de liniște și frumusețe naturală.
  • Stațiunea balneară Vatra Dornei: Recunoscută pentru proprietățile sale vindecătoare, stațiunea oferă băi termale și tratamente terapeutice, fiind o opțiune ideală pentru cei în căutare de relaxare și reîmprospătare.
  • Muzeul Etnografic: Pentru cei pasionați de tradiții și cultura locală, muzeul adăpostește exponate prețioase care ilustrează viața și obiceiurile locuitorilor din regiunea Maramureș.
  • Stațiunea de schi: Vatra Dornei reprezintă o destinație căutată de iubitorii sporturilor de iarnă, oferind numeroase pârtii pentru toate nivelurile de experiență.
  • Mănăstirea Voroneț: O excursie în împrejurimile Vatra Dornei te poate purta către celebra Mănăstire Voroneț, unul dintre cele mai importante monumente istorice și spirituale din România.
News Moldova îți recomandă și ...   Sala de sport de la Şcoala nr. 10, finalizată până la începerea anului școlar


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top