Connect with us

EDUCATOAREA din Bosanci, SUCEAVA, care ar fi violat 3 minore, a PICAT testul poligraf

Suceava

EDUCATOAREA din Bosanci, SUCEAVA, care ar fi violat 3 minore, a PICAT testul poligraf

În cursul anchetei, educatoarea din Bosanci, județul Suceava, a picat testul poligraf

Reamintim faptul că Maria Podolac, o educatoare de 51 de ani, la grădinița din cadrul Şcolii Gimnaziale Bosanci, a fot acuzată că ar fi agresat sexual două fetițe, una de 4 ani și două de 6 ani.

Aceasta s-a apărat susținând: „tehnica poligraf nu face altceva decât să descopere emoţia în mod indirect, prin depistarea reacţiilor activatorii generale; această tehnică nu detectează cauza emoţiei, ci doar pe acesta însăşi”, a declarat educatoarea.

Educatoarea a susținut că înainte de a fi testată cu poligraful starea ei emoțională ar fi fost influențată pe comisarul care coordona ancheta: „Înaintea testării poligraf, comisarul de poliţie (*) a efectuat presiuni asupra inculpatei, adresându-i întrebări precum «Când te priveşti în oglindă, ce vezi, având în vedere ce ai făcut?». Având în vedere acest context, dublat şi de stresul cauzat de arestarea preventivă, inculpata a prezentat emoţii puternice, de natură a compromite rezultatele evaluării”, a invocat avocatul educatoarei în fața judecătorului de cameră preliminară. 

Judecătoria Suceava a decis că analiza rezultatelor obţinute în urma utilizării testului poligraf nu pot fi exclusă din demersul judiciar de aflare a adevărului, subliniind faptul că aceste rezultate pot reprezenta un indiciu care, coroborat cu alte probe, poate conduce la formarea convingerii în privinţa vinovăţiei sau nevinovăţiei.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top