Connect with us

Efectele PANDEMIEI asupra HoReCa amplificate la SUCEAVA de conducerea Primăriei! Viceprimarul Teodora MUNTEANU vrea noi AMENZI pentru patronii de RESTAURANTE și CAFENELE

Suceava

Efectele PANDEMIEI asupra HoReCa amplificate la SUCEAVA de conducerea Primăriei! Viceprimarul Teodora MUNTEANU vrea noi AMENZI pentru patronii de RESTAURANTE și CAFENELE

HoReCa, ramura cea mai afectată de pandemia de COVID-19

Industria ospitalității a fost de departe cea mai afectată de pandemia de COVID-19. După un an de pandemie, HoReCa încearcă din răsputeri să reconstruiască acest sector.

În acest context, şapte organizaţii regionale şi-au unit forţele şi au lansat în 2021 Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii (FIO) pentru a reprezenta interesele sectorului ospitalităţii în contextul în care este afectat puternic de efectele crizei Coronavirus.

Prioritățile pentru reconstrucția sectorului HoReCa, puternic lovit de pandemie, sunt antreprenoriatul local şi structura asociativă, forţa de muncă, Organizaţiile de Management al Destinaţiilor, finanţarea, debirocratizarea şi digitalizarea, spun reprezentanții Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţi.

Este nevoie să ne implicăm, ca industrie, în proiectele de promovare locală. Industria ospitalităţii se poate dezvolta doar prin programe de finanţare coerente şi corelate cu dezvoltarea şi predictibilitatea din piaţă”, este mesajul promovat de reprezentanții federației.

Autoritățile locale din SUCEAVA au dispus controale la sânge în rândul operatorilor economici din HoReCa

Zeci de localuri din Suceava primesc în fiecare vară autorizații pentru a-și redeschide terasele. Aceste amplasamente sunt evident localizate în zonele pietonale. În lipsa unor activități cu adevărat utile pentru comunitatea locală, Viceprimarul Teodora Munteanu, probabil cu acordul Primarului Ion LUNGU au identificat noi posibilități de a strânge bani la bugetul local prin dispunerea unor controale severe în rândul operatorilor economici cu activitate în domeniul serviciilor prestate de restaurante și cafenele. Finalitatea operațiunii constă evident în aplicarea unui nou set de  AMENZI patronilor de restaurante și cafenele.

Munteanu s-a arătat extrem de deranjată de această situație explicând că ea susține că extinderea teraselor pe trotuare este un ABUZ și a promis FERM că după expirarea autorizațiilor existente nu se va mai întâmpla acest lucru.

Mai mult, aceasta a făcut și o sesizare la Biroul Control Activități Comerciale din cadrul Poliției Locale.

„Consider un abuz ocuparea trotuarelor pietonale cu terase sezoniere. Anul ăsta merge așa, până la expirarea autorizațiilor existente. Am cerut efectuarea de controale la un număr de terase pentru care există suspiciuni de nerespectare a documentației de autorizare”, susține Teodora Munteanu, viceprimar al municipiului Suceava, din partea Alianței USRPLUS.

Părerile sucevenilor sunt împărțite. Unii laudă inițiativa viceprimarului Teodora Munteanu, însă cei mai mulți blamează intenția acesteia și susțin că industria HoReCa trebuie susținută și nu „demolată”.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top