fbpx
Connect with us

Eveniment de inaugurare. Cum arata primăria IPOTEȘTI după reabilitare

Eveniment de inaugurare. Cum arata primăria IPOTEȘTI după reabilitare - News Moldova

Suceava

Eveniment de inaugurare. Cum arata primăria IPOTEȘTI după reabilitare


În ziua de 14 septembrie, când creștinii sărbătoresc Înălțarea Sfintei Cruci, în comuna Ipotești a fost inaugurat sediul reabilitat al primăriei

Evenimentul a debutat cu slujba de sfințire, oficiată de preoții celor trei sate care formează comuna Ipotești.

Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat primarul Dumitru Gulei, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, deputatul sucevean Ioan Balan, membri ai Consiliului Local, localnici, precum și primarii  localităților Moara, Adâncata și Salcea.

Primul care a luat cuvântul a fost edilul Comunei Ipotești Dumitru Gulei, care s-a arătat încântat de finalizarea lucrărilor. Acesta a subliniat că primăria Ipotești, construită în 1982, nu a beneficiat de lucrări de modernizare de o asemenea anvergură până în prezent. Astfel, suprafața clădirii s-a mărit cu aproximativ 300 de metri pătrați, ceea ce reprezintă o dublare a spațiului destinat activităților administrative. Valoarea totală a proiectului a fost de 2,2 milioane de lei.

„Primăria  arăta ca acum 40 de ani. Au fost schimbate geamurile, ușile, tabla pe acoperiș și s-a izolat exteriorul. Am amenajat curtea exterioară și am creat 35 de locuri de parcare, am realizat o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități și am înlocuit instalațiile electrice, termice și sanitare. Am extins Primăria cu 300 de metri pătrați și am amenajat o nouă sală pentru ședințele de Consiliu Local, modernă și dotată cu aparatură de ultimă generație dar și o arhivă. Fiecare departament al instituției beneficiază de birouri separate astfel încât Primăria a devenit mai funcțională. Am creat condiții civilizate pentru angajați ca să lucreze mai eficient dar și pentru cetățenii care vin la Primărie cu diverse probleme. 

Avem proiecte multe, mulțumim în special dlui Președinte Flutur, care ne-a ajutat în multe situații. Unele lucrări au fost finalizate, altele sunt în fază de construire”.

Gheorghe Flutur: „Mi-e drag să vin la oameni care fac treabă!”

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat faptul că Ipoteștiul se numără printre localitățile cu o acoperire de aproape 100% în ceea ce privește rețelele de gaz, apă și canalizare.

De asemenea, Flutur a vorbit despre proiectele desfășurate la nivelul comunei Ipotești și despre finalizarea drumului axial ce va lega Suceava de Iași.

„Mi-e drag să vin la oamenii care fac treabă. Ipoteștiul… 10 mii de locuitori. Practic, este o extensie a Sucevei care se dezvoltă și la dumneavoastră, și la Șcheia și la Moara, iar noi trebuie să spunem că aproape ne-am văzut obligați să dezvoltăm această rețea pentru a răspunde acestei dezvoltări de 10 mii de locuitori.

O localitate care aproape 100% are gaz metan, apă și canal înseamnă civilizație. Aici, în proximitatea Sucevei, nici nu se putea altfel. O localitate care are școli modernizate. Știu ce faceți, știu ce cereți în fiecare zi și de la noi. Am și eu un drum aici, pe care v-am pus la încercare să-l așteptați, dar în vom scoate la capăt.

Domnule primar Gulei, noi trebuie să dăm drumul la această legătură cu DE 85, la stația 110. Practic, acest drum, care leagă Ipoteștiul de European 85, va ține loc de bucata de șosea de centură care lipsește.

În încheiere, el a făcut un apel la unitate în rândul clasei politice pentru a contribui la dezvoltarea Bucovinei.

Mesajul meu este să fim uniți, dragii mei. Așa cum cultele ne dau un exemplu de înțelepciune și de toleranță și de înțelegere în Ipotești, poate și noi, politicienii, vom fi puțin mai uniți pentru Suceava, pentru Bucovina, că tare e nevoie de unitate.”

Ioan BALAN (PNL): „Cel mai important lucru este să cădem de acord pe marile proiecte, îndeosebi pe proiectele de dezvoltare ale comunei Ipotești”

La eveniment a mai luat parte și deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan. Acesta l-a felicitat pe Dumitru Gulei pentru contribuția sa semnificativă la dezvoltarea comunei Ipotești.

„Unii îl cunoașteți foarte bine pe primar, care este un om al faptelor și mai puțin al vorbelor, un om care muncește mult, care duce la îndeplinire proiecte importante, așa cum este și acesta. Mă bucur să văd aici un lucru extraordinar, și anume o comuniune între cetățenii acestei comune, cetățeni creștini care înțeleg, și asta este un lucru extraordinar.

Asta ne ajută să ne ținem uniți, să ne dezvoltăm. În mod sigur sunt mai multe opțiuni politice, mai multe păreri, dar cel mai important lucru este să cădem de acord pe marile proiecte, îndeosebi pe proiectele de dezvoltare ale comunei Ipotești, o comună extrem de importantă, o prelungire a municipiului Suceava am putea spune, și văd aici o dezvoltare extraordinară”, a punctat Ioan Balan.

În comuna Ipotești, se desfășoară o serie de proiecte menite să transforme peisajul și să îmbunătățească viața locuitorilor. Se lucrează intens la construirea unui cămin cultural, o bijuterie modernă care va deveni centrul vieții comunitare, un loc de întâlnire și de organizare a evenimentelor culturale.

Totodată, se are în vedere optimizarea rețelelor publice de alimentare cu apă și canalizare, pentru a asigura accesul la servicii esențiale într-un mod eficient și fiabil.

Nu în ultimul rând, mai multe școli din comună trec printr-un proces de modernizare, cu accent pe crearea unui mediu educațional propice dezvoltării armonioase a elevilor.

Așadar, Comuna Ipotești se află în plină transformare, cu proiecte ample ce vizează atât infrastructura esențială, cât și facilitățile educaționale, punând astfel bazele unei comunități mai bine conectate și mai prosperă.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top