fbpx
Connect with us

Eveniment de marcă, organizat în această toamnă în comuna suceveană POIANA STAMPEI

eveniment-de-marca,-organizat-in-aceasta-toamna-in-comuna-suceveana-poiana-stampei

Suceava

Eveniment de marcă, organizat în această toamnă în comuna suceveană POIANA STAMPEI

Interviu realizat în cadrul ediției de toamnă a Revistei “Moldova Invest” editată de News Moldova

În perioada 30 septembrie – 2 octombrie, Asociația Forestierilor din România – ASFOR a organizat, la Poiana Stampei, Ziua Forestierului. Primarul Viluț Mezdrea, el însuși silvicultor, a fost gazda evenimentului

Comuna suceveană Poiana Stampei nu a fost întâmplător aleasă ca loc de desfășurare a acestui eveniment, având peste 4.000 de hectare de fond forestier, administrate de un ocol silvic privat. În plus, locuitorilor din zonă le place munca la pădure.

News Moldova îți recomandă și ...   Dosar cu 12 inculpați trimiși în judecată pentru trafic de DROGURI pe raza municipiului Rădăuți

Comuna Poiana Stampei se află la hotarul dintre Moldova şi Ardeal, fiind menționată documentar încă din anul 1593, perioadă marcată de domnia lui Aron Vodă.

Sectorul forestier reprezintă motorul comunei

Peste 73% din suprafaţa totală a comunei Poiana Stampei este reprezentată de păduri şi alte terenuri cu vegetaţie forestieră. Zonele de pădure asigură și producţia de plante medicinale şi fructe de padure. Pădurile au făcut posibilă înființarea unor ateliere de mică tâmplărie, fabrici de mobilă şi profile de lemn. Mai mult decât atât, locuitorii au fructificat existența suprafețelor mari de păduri, fânețe și pășuni, printre prioritățile lor numărându-se acum creşterea animalelor şi valorificarea produselor animaliere şi ale pădurii.

News Moldova îți recomandă și ...   Gheorghe ȘOLDAN (PSD): "Tinerii pot lua de astăzi credite pentru studii sau cheltuieli familiale garantate de stat"

Poziţia geografică  şi frumuseţea peisajului fac din comuna Poiana Stampei una dintre atracţiile turistice din zona Bucovinei. Mai mult decât atât, aici se află Rezervaţia Naturală „Tinovul Mare”, unică în ţară.

Balul Gospodarilor, etalon al tradiției

Dat fiind că are atâtea mici afaceri, Primăria Poiana Stampei a decis să își arate recunoștința față de proprietarii acestora, organizând Balul Gospodarilor. Evenimentul are loc înaintea Postului Paștelui, fiind o ocazie de etalare a frum

News Moldova îți recomandă și ...   Ioan Balan (PNL): "Solidaritatea României față de Ucraina este de nezdruncinat"


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top