fbpx
Connect with us

Suceveanul acuzat ca a ucis o fetiță de 12 ani în București a fost extradat din Olanda

Suceveanul acuzat ca a ucis o fetiță de 12 ani în București a fost extradat din Olanda - News Moldova

Suceava

Suceveanul acuzat ca a ucis o fetiță de 12 ani în București a fost extradat din Olanda


Marcel Ilie Șerbuc, originar din Suceava, acuzat că uscis o fetiță de 12 ani în București și i-a ascuns cadavrul într-o canapea, va fi adus înapoi în țară după ce o instanță din Amsterdam, Olanda, a decis în mod definitiv că va fi extrădat în baza unui mandat european de arestare

Această hotărâre a fost confirmată de reprezentanții Ministerului Justiției din România, care au specificat că procesul de extrădare este acum definitiv și se preconizează că Marcel Ilie Șerbuc va fi preluat de autoritățile române până la sfârșitul lunii august.

Decizia instanței olandeze nu mai poate fi contestată. Procedura de transfer al acuzatului va fi coordonată de Poliția Română. Potrivit estimărilor, Marcel Ilie Șerbuc va fi adus în țară până la finalul lunii august.

O instanță din Olanda a anticipat în săptămâna precedentă că va anunța pe 16 august dacă acceptă cererea autorităților române de extrădare a lui Ilie Marcel Șerbuc. Acest bărbat din Sf. Ilie, comuna Șcheia, este bănuit că a comis omorul unei fete de 12 ani și a ascuns trupul neînsuflețit în interiorul unei canapele, într-un apartament din București.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a dezvăluit că începând din data de 13 iulie s-au furnizat toate detaliile solicitate de autoritățile olandeze privind condițiile de detenție. Autoritatea Națională a Penitenciarelor a gestionat aceste comunicări referitoare la condițiile din închisori, iar așteptarea este acum pentru decizia de mâine.

Ilie Marcel Șerbuc, care este partenerul mamei victimei, a fost arestat în Olanda, însă s-a opus extrădării în România.

Pe 3 iunie, Secția 16 Poliție a fost alertată de proprietarul unui apartament din București cu privire la descoperirea unui sac din plastic în interiorul canapelei, emanând miros de putrefacție. Inițial s-a presupus că persoana decedată este o femeie, însă un examen realizat la INML a stabilit că este vorba despre o fată minoră în vârstă de 12 ani.

Identificarea s-a făcut prin compararea profilului genetic al cadavrului cu cel al tatălui biologic al fetei.

Tatăl fetei a fost cel care a raportat dispariția copilei la începutul lunii mai.

Minora locuia cu mama sa și cu partenerul acesteia într-un apartament din Cartierul Berceni, sectorul 4 al Capitalei.

În mediul online a apărut o înregistrare între mamă și partenerul ei, în care Marcel Șerbuc ar fi afirmat că nu a avut intenția să facă rău copilei, dar s-a produs un conflict spontan între ei, în urma căruia fata a fost împinsă și s-a lovit capul de cada din baie.

După comiterea crimei, mama și partenerul ei au părăsit țara. Femeia a fost localizată în Catalunia, Spania, după ce colegii săi de la o fermă au confruntat-o. Mai târziu, femeia s-a întors singură în România pentru a fi interogată de anchetatori.

În contrast, partenerul ei a fost dat în urmărire europeană și capturat în Olanda, de unde autoritățile române au cerut extrădarea sa.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top