fbpx
Connect with us

Fals avocat din Suceava, condamnat la patru ani de închisoare pentru ÎNȘELĂCIUNE

Fals avocat din Suceava, condamnat la patru ani de închisoare pentru ÎNȘELĂCIUNE - News Moldova

Suceava

Fals avocat din Suceava, condamnat la patru ani de închisoare pentru ÎNȘELĂCIUNE

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Curtea de Apel Suceava a pus capăt, vineri, 19 ianuarie 2024, cazului falsului avocat Traian Halip, condamnându-l la o pedeapsă de 4 ani de închisoare pentru infracțiunea de înșelăciune în formă continuată, în legătură cu 10 acuzații

Cu privire la acuzația de exercitare fără drept a unei profesii sau activități, pentru 24 de infracțiuni, s-a constatat că a intervenit prescripția. Hotărârea, identică cu cea de la Judecătoria Suceava, a devenit definitivă, fără cale de atac.

În vârstă de 66 de ani, rezident în Sucevița, Halip a fost adus în fața justiției pentru faptele comise în perioada 2016-2019. Acesta a fost găsit vinovat că a înșelat mai mulți oameni, obținând sume considerabile de bani sub promisiunea că îi va reprezenta ca avocat în diferite acțiuni legale.

Conform acuzațiilor, Halip s-a prezentat drept avocat și a reprezentat persoane în instanță, deși nu avea această calitate. Câteva victime au depus plângeri și s-au constituit părți civile în dosar, cerând despăgubiri pentru sumele plătite ca onorariu. În urma hotărârii judecătorești, Halip a fost obligat să plătească despăgubiri de până la 10.600 de lei pentru unele dintre aceste părți civile.

De-a lungul anchetei, inculpatul a susținut că nu a înșelat pe nimeni și că activitatea sa se desfășura în cadrul unei fundații umanitare. Cu toate acestea, este important de menționat că Halip avea deja o condamnare anterioară pentru infracțiunea de înșelăciune în formă continuată.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top