fbpx
Connect with us

Festivalul Medieval din Suceava atrage mii de turiști și susține restaurarea Cetății de Scaun

Festivalul Medieval din Suceava atrage mii de turiști și susține restaurarea Cetății de Scaun - News Moldova

Suceava

Festivalul Medieval din Suceava atrage mii de turiști și susține restaurarea Cetății de Scaun

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Anul acesta festivalul va fi organizat în perioada 17-20 august și vor participa 37 de trupe din țară și din  Turcia, Bulgaria, Ungaria, Slovacia și Republica Moldova

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur a susținut în cadrul unei conferințe de presă, că Suceava găzduiește cel mai mare festival medieval din întreaga țară.

Interesul este foarte mare. Anul trecut au fost circa 30.000 de spectatori. Anul acesta ne așteptăm la fel de mulți turiști. Porțile sunt deschise. Va fi un spectacol ecvestru pe timp de noapte, spectacol de focuri, specific castelelor și cetăților organizat de o trupă din Timișoara”, a spus Flutur.

Potrivit acestuia, Festivalul Medieval va începe în data de 17 august cu o paradă a participanților prin oraș, iar în Cetatea de Scaun va fi prezentat în aceeași seară un fragment din piesa Apus de Soare

„Imediat după acest eveniment vor începe lucrări mari de restaurare în Cetatea de Scaun, o investiție de aproape 6 milioane de euro finanțată de Consiliul Județean pentru consolidarea contra-escarpei, a escarpei, plombarea și chituirea șanțului interior al cetății. Se va face un alt pod consolidat la intrarea în cetate. Toată balustrada va fi înlocuită și consolidată, va fi consolidată și pulberăria”, a menționat președintele CJ Suceava.

El a ținut să sublinieze că numai anul trecut au vizitat Cetatea de Scaun peste 200.000 de turiști.

Suceava devine un pol de atracție turistică și pentru că avem Cetatea marelui Ștefan și pentru că există un interes foarte mare și sunt multe evenimente care atrag în Cetatea de Scaun a Sucevei”, a concluzionat Gheorghe Flutur.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top