fbpx
Connect with us

Festivalul Medieval din Suceava atrage mii de turiști și susține restaurarea Cetății de Scaun

flutur gheorghe e1690983639361 - News Moldova

Suceava

Festivalul Medieval din Suceava atrage mii de turiști și susține restaurarea Cetății de Scaun


Anul acesta festivalul va fi organizat în perioada 17-20 august și vor participa 37 de trupe din țară și din  Turcia, Bulgaria, Ungaria, Slovacia și Republica Moldova

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur a susținut în cadrul unei conferințe de presă, că Suceava găzduiește cel mai mare festival medieval din întreaga țară.

Interesul este foarte mare. Anul trecut au fost circa 30.000 de spectatori. Anul acesta ne așteptăm la fel de mulți turiști. Porțile sunt deschise. Va fi un spectacol ecvestru pe timp de noapte, spectacol de focuri, specific castelelor și cetăților organizat de o trupă din Timișoara”, a spus Flutur.

News Moldova îți recomandă și ...   Opt elevi de la Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc, medaliați la concursul UNbreakable România!

Potrivit acestuia, Festivalul Medieval va începe în data de 17 august cu o paradă a participanților prin oraș, iar în Cetatea de Scaun va fi prezentat în aceeași seară un fragment din piesa Apus de Soare

„Imediat după acest eveniment vor începe lucrări mari de restaurare în Cetatea de Scaun, o investiție de aproape 6 milioane de euro finanțată de Consiliul Județean pentru consolidarea contra-escarpei, a escarpei, plombarea și chituirea șanțului interior al cetății. Se va face un alt pod consolidat la intrarea în cetate. Toată balustrada va fi înlocuită și consolidată, va fi consolidată și pulberăria”, a menționat președintele CJ Suceava.

News Moldova îți recomandă și ...   Criminalul din Berceni și-a recunoscut crima. Ororile sadice la care a supus-o pe Ana Maria, o fetiță de doar 12 ani!

El a ținut să sublinieze că numai anul trecut au vizitat Cetatea de Scaun peste 200.000 de turiști.

Suceava devine un pol de atracție turistică și pentru că avem Cetatea marelui Ștefan și pentru că există un interes foarte mare și sunt multe evenimente care atrag în Cetatea de Scaun a Sucevei”, a concluzionat Gheorghe Flutur.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top