fbpx
Connect with us

Finalizarea celei mai mari biserici penticostale din sud-estul Europei se apropie cu pași repezi

328687735 557162876371785 7220338489512914483 n - News Moldova

Suceava

Finalizarea celei mai mari biserici penticostale din sud-estul Europei se apropie cu pași repezi


Inițial, proiectul a fost implementat de o companie din Cluj, dar ulterior s-au produs diverse modificări, inclusiv în ceea ce privește procesul de design, și acum este gestionat de o companie din Oradea

Deși proiectul nu este încă complet finalizat, serviciile religioase au început să fie oficiate în noul edificiu al Bisericii penticostale nr. 1. Clădirea dispune de încălzire prin pompe geotermale, iar membrii comunității religioase vor fi în măsură să se bucure de munca lor, mai ales că numărul lor este în continuă creștere.

Atât primarul Vasile Iliuț, cât și pastorii sunt încrezători că biserica va fi inaugurată în această vară sau cel târziu în toamnă, iar pentru eveniment se așteaptă și prezența unor invitați din străinătate. Conform primarului Vasile Iliuț, biserica va avea inițial între 2.500 și 3.500 de locuri, la care se pot adăuga încă 1.000 de locuri la cele două etaje.

Viorel Birău, decanul de vârstă al pastorilor penticostali din Vicovu de Sus, provine din Banat, însă s-a mutat în zona Vicovului cu cincizeci de ani în urmă, unde și-a găsit ulterior și partenera de viață. Își aduce cu bucurie aminte de momentul în care a ajuns în această zonă și a fost profund impresionat de „căldura și credința oamenilor”, dar și de peisajul muntos din jur.

Deși a lucrat o anumită perioadă la Rădăuți, el precizează că nu a ajuns păstor fără a urma studii de teologie. A fost pastor timp de 20 de ani în acele locuri, dar acum Biserica penticostală nr. 1 are un alt păstor, mai tânăr, Filip Nițu, care este profesor și a studiat la București.

Conform crestintotal.ro, biserica penticostală nr. 1 din Vicovu de Sus are aproximativ 900 de membri adulți și peste 600 de copii. Pastorul Filip Nițu a explicat că perspectiva lor este una de viitor, având în vedere numărul mare de copii din comunitatea penticostală. El a subliniat că biserica lor dorește să ofere un răspuns spiritual și să răspundă nevoilor din societate, nu doar în cadrul bisericii, ci și în comunitatea din jurul lor.

Biserica penticostală nr. 1 din Vicovu de Sus are aproximativ 1.500 de membri, inclusiv primarul Vasile Iliuț. De ani de zile, există o tendință de dezvoltare a comunității și de abordare a problemelor din jur, din partea bisericii.

Primarul Vasile Iliuț a declarat, pentru sursa citată, că există grupuri de oameni care se ocupă de administrarea acestei biserici, inclusiv echipe de construcție care au lucrat de la începutul proiectului și au obținut rezultate bune. El a menționat că așteaptă cu nerăbdare finalizarea proiectului și inaugurarea bisericii, astfel încât să poată să se bucure de munca și investiția depuse.

Proiectarea noii biserici penticostale din Vicovu de Sus prevede o capacitate de 2.500 de locuri pe scaune, iar pastorul Filip Nițu afirmă că acest număr ar putea fi chiar mai mare, în funcție de spațiul dintre scaune.

Momentan, scaunele sunt cele vechi, aduse din biserica anterioară. Primarul Vasile Iliuț este de părere că numărul de locuri ar putea ajunge până la 3.500, cu posibilitatea de a adăuga încă o mie de locuri la cele două etaje de deasupra.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top