Connect with us

Firmă ABONATĂ la contracte cu STATUL: Bifează un nou contract la Primăria SUCEAVA

Suceava

Firmă ABONATĂ la contracte cu STATUL: Bifează un nou contract la Primăria SUCEAVA

90.000 de lei va plăti Primăria Suceava societăţii SIBIEL COM pentru studiul de fezabilitate (DALI) pentru reabilitarea podului de pe strada Mirăuţilor

Este vorba despre o achizitie cu încredințare directă, finalizată recent, iar societatea în cauză, din Suceava a fost înfiinţată în 1993, având ca principal obiect de activitate “activităţi de arhitectură”.

Administrator şi unic asociat este Corneliu Moisiu, iar în 2021 firma a avut o cifră de afaceri de 160.130 lei, cu un profit de 60.717 lei, la un singur angajat, iar în 2020 o cifră de afaceri de 148.400 lei şi un profit de 109.432 lei.

Conform unei căutări rapide pe SEAP, din 2016 până în prezent societatea comercială SIBIEL COM e beneficiara a nu mai puţin de 45 de achiziţii directe, în proporţie covârşitoare, aproximativ 99%, cu Primăria Suceava, în rest câteva unităţi şcolare şi o primărie de comună.

În principal este vorba de spre studii de fezabilitate sau proiecte tehnice pentru diverse obiective de investiţii din municipiu. Valorile pornesc de la câteva sute sau mii de lei, dar depăşesc şi 130.000 de lei.

În urmă cu trei ani, presa locală din Suceava atrăgea atenţia asupra acestei societăţi comerciale, cu un singur angajat abonată la bani publici şi care “a realizat proiecte pe bandă rulantă pentru infrastructura rutieră din Suceava”. Şi mai remarca faptul că o parte dintre proiecte au fost realizate, dar altele au rămas la stadiul de… proiect.

Anii au trecut şi se pare că legătura de afaceri dintre municipalitatea suceveană şi firma în cauză s-a păstrat. Iar contractele au continuat să curgă pentru societatea cu un singur angajat.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top