Connect with us

Firma SOŢIEI lui FENECHIU bifează CONTRACT după contract pe BANI publici în toată MOLDOVA. N-a “scăpat” nici PRIMĂRIA Suceava

Suceava

Firma SOŢIEI lui FENECHIU bifează CONTRACT după contract pe BANI publici în toată MOLDOVA. N-a “scăpat” nici PRIMĂRIA Suceava

Integra Bussines Consulting, firma soţiei lui Relu Fenechiu, apare ca ofertant pentru un proiect de 60.000 de lei, banii find puşi la bătaie de Primăria Suceava

Contractul are în vedere servicii de consultanţă pentru depunerea proiectului şi realizarea unui proiect de management pentru “modernizarea sistemului de iluminat public stradal în municipiul Suceava”.

Adică un domeniu pentru care firma soţiei  pare a avea un adevărat monopol în zona Moldovei, după cum News Moldova a mai relatat.

INTEGRA BUSINESS CONSULTING, firma soţiei lui Relu FENECHIU, în MAI PUŢIN de 30 de ZILE, a încheiat contracte în valoare totală de PESTE 1.000.000 RON!

Mariana Daniela Fenechiu, soţia lui Relu Fenechiu, este unic asociat în firma Integra Bussines Consulting. O firmă cu doar patru angajaţi, conform raportărilor din anul 2020.

Acestora li s-ar adăuga opt colaboratori, dacă e să dăm crezare unor informaţii apărute în spaţiul public. Ce este cert este că profitul firmei a cunoscut un salt spectaculos şi poate chiar miraculos după ce a fost lansat programul “Iluminat ecologic public stradal”, de către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor  prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Costel Alexe, Președinte CJ IAȘI și Relu Fenechiu

Program care s-a potrivit mănuşă pe “profilul” firmei soţiei lui Fenechiu, care a început să încheie contract după contract, evident toate pe bani publici. Iar coincidenţele nu s-au oprit aici. În anul cu pricina şefia Ministerului Mediului a fost deţinută de Costel Alexe, una dintre “creaţiile politice” ale lui Relu Fenechiu.

Şi cum coincidenţa era mult prea mare, jurnaliştii au început să facă investigaţii. Astfel, s-a descoperit că SC INTEGRA BUSINESS CONSULTING SRL a câştigat două contracte al căror obiect consta în serviciile de consultanţă pentru obţinerea finanţării nerambursabile pentru investiţii în domeniul iluminatului public,înainte ca programul să fie lansat, deci înainte ca Ghidul de Finanţare a programului să fi fost lansat.

Ăsta da premoniţie în domeniul afacerilor, dar cu toate acestea nicio instituţie cu atribuţii de control nu a simţit nevoia, cel puţin cât au fost liberalii la guvernare, să aprofundeze investigaţia jurnalistică.

Iar firma soţiei s-a pus serios pe treabă, reuşind chiar performanţe notabile: cum ar fi aceea că în mai puţin de o lună de zile a încheiat 29 de contracte în valoare de peste 1.000.000 de lei. Şi continuă să încheie, cel mai recent, dar aproape nu ultimul, exemplu fiind procedura derulată de Primăria Suceava.

Despre succesul în afaceri, în ultimii ani ai societăţii SC INTEGRA BUSINESS CONSULTING SRL, News Moldova a publicat mai multe articole:

Soția lui FENECHIU, abonată la contracte cu statul! Peste 1.000.000 RON în ultimele 2 luni de activitate

În cifre, evoluţia societăţii comerciale în activitatea căreia Relu Fenechiu s-a jurat că nu intervine, conform declaraţiilor date în presă, arată astfel: în 2020 aceasta a înregistrat un profit net de 124.543 RON (faţă de profitul net din 2019 – 50.151 RON), la o cifră de afaceri de 382.428 RON (faţă de cifra de afaceri din 2019 – 309.902 RON).De asemenea, datoriile declarate s-au redus – de la 143.225 RON în 2019, la 77.847 RON în 2020.

 Şi, ca o coincidenţă de final, nu doar firma soţiei e profitabilă, ci şi alte persoane din anturajul condamnatului Relu Fenechiu au “lipici” la afaceri, tot după cum News Moldova a mai relatat. Una dintre aceste persoane este fiul: „Circa 40 de contracte cu instituțiile statului în valoare totală de peste 1.000.000 de lei a încheiat Alex FENECHIU, fiul lui Relu FENECHIU, prin firma CISIF Centrul de Idei și Solutii Financiare S.R.L. în doar 1 an. Contractele sunt încheiate cu primării din toată regiunea Moldovei, indiferent de coloratura politică și vizează în mare parte servicii de consultanță în domeniul achizițiilor publice”.

Tatăl fost POLITICIAN, fiul AFACERIST! Afaceri de MILIOANE de lei cu STATUL pentru băiatul lui FENECHIU

Aprecieri ale ieșenilor referitoare la PROTEJAȚII lui Relu FENECHIU: ”O generație de GUNOAIE. Rețea de ESCROCI”

Continue Reading
You may also like...

Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top