fbpx
Connect with us

Firmele de casa ale Primarului Lungu de Suceava, si-au găsit PARAVAN! Exista DOVADA

coperta SV firma noua - News Moldova

Suceava

Firmele de casa ale Primarului Lungu de Suceava, si-au găsit PARAVAN! Exista DOVADA


O firmă administrată de un angajat al lui Bogdan Adomniţei pare a-i lua locul “privilegiat” în relaţia fructuoasă cu Primăria Suceava

Se întâmplă lucruri ciudate în relaţia, deja de notorietate publică, dintre Primăria Suceava şi societatea SC Moldproiect-ASD SRL, firma arhitectului Bogdan Constantin Adomniței, fratele fostului ministru liberal al educaţiei, Cristian Adomniţei.

În ce constă ciudăţenia? Mai nou, primăria vrea să “cumpere” de la firma lui Adomniţei, dar aceasta… refuză. Iar pe fir pentru contracte intră o firmă nou apărută, în 2021, respectiv Treixa SRL, din Suceava.

O să spuneţi că totuşi nu e nimic ciudat. Dar o verificare sumară a noii firme scoate la iveală faptul că administratorul ei este un anume Andrei Silviu Hulubina. Care este economist la… SC Moldproiect-ASD SRL. O fi coincidenţă?

sv nou - News Moldova

Aşadar, “schema” pare a fi următoarea: SC Moldoproiect-ASD SRL refuză achiziţia, dar aceasta este “recuperată” de Treixa SRL, societate condusă de economistul de la Moldoproiect.

Sigur că se naşte întrebarea “de ce”? Poate fi şi un exemplu clasic de “trădare”, un angajat al unei societăţi îi ia pâinea de la gură angajatorului, dar pare destul de puţin probabil. Mai probabil este că s-a căutat şi s-a găsit un “paravan”. Unele contracte sunt luate de un angajat al firmei “mamă”, pe o altă firmă, ca să nu mai apară în ecuaţie, atât de des, … numele lui Adomniţei. Dar sunt alte instituţii care pot răspunde la o astfel de întrebare.

News Moldova îți recomandă și ...   Focuri de avertisment trase de polițiștii suceveni în confruntarea cu hoții de lemn înarmați cu furci și pari

Până atunci să vedem faptele: Moldoproiect “refuză” recent două cumpărări directe, organizate de Primăria Suceava: una de 100.000 de lei pentru documentaţie tehnico-economică pentru proiectul creşterea eficienţei energetice a clădirii Şcolii Gimnaziale nr.3, a doua de 135.000 de lei, pentru documentaţie tehnico-economică pentru proiectul construire sală de sport la Şcoala Gimnazială nr. 1 Suceava. Asta se întâmpla pe 11 iulie.

cumparari directe anulate - News Moldova

Pe 12 iulie, după cum se poate vedea din foto-documentul anexat, ca ofertant în cele două cazuri apare societatea Treixa SRL, la prima cu aceeaşi valoare, la cea de a doua cu o valoare e drept diminuată.

firma colaboratorului lui adomnitei - News Moldova

Dacă e o pură coincidenţă sau dacă e altă explicaţie, repetăm, sunt alte instituţii în măsură să răspundă, însă merită aruncată o privire asupra profilului noii firme apărute în peisaj.

News Moldova îți recomandă și ...   LIVE | Inaugurarea Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” din Vatra Dornei, cu prilejul Zilei Bucovinei

SC Treixa SRL e o firmă cu sediul în Suceava, înfiinţată în februarie 2021, cu administrator Andrei Silviu Hulubina, acesta fiind şi unic asociat. Obiectul principal de activitate este activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea, iar în 2021 a raportat o cifră de afaceri de 374.000 lei şi un profit net de 132.905 lei, fără a avea vreun angajat.

- News Moldova

Administratorul însă, Andrei Silviu Hulubina, îşi trece cu mândrie în CV că are ca experienţă profesională, din 2012, activitatea de economist la SC Moldproiect –ASD SRL.

cv 2 1 - News Moldova

Mai trebuie spus că societatea Treixa SRL nu e chiar “novice” în afaceri pe bani publici. A mai prins, chiar în timpul scurt de la înfiinţare, contracte, prin cumpărare directă, cu Primăria şi Spitalul din Gura Humorului, cu Primăria Vatra Dornei, cu Primăria Vereşti, cu Primăria Vultureşti, cu Primăria Râmnicu Sărat, cu Primăria Turceni şi, evident, cu Primăria Suceava. Valorile contractelor pornesc de la 20.000 de lei, dar au depăşit şi câteva sute de mii de lei.

Cât priveşte firma lui Adomniţei, despre “performanţele” în afacerile cu bani publici ale Moldoproiect, News Moldova a relatat în numeroase rânduri:

MOLDPROIECT- ASD firma lui Bogdan ADOMNIŢEI bifează, prin încredințare directă, un CONTRACT de 130.000 RON la Primăria SUCEAVA

Firmele arhitectului Bogdan ADOMNIȚEI continuă seria contractelor pe BANI PUBLICI încredințate direct de primăria SUCEAVA

Un fel de “silenzio stampa”

Reporterii News Moldova au încercat să ia legătura cu personajele principale ale acestei încâlcite poveşti. Viceprimarul Lucian Harşovschi a spus că este în concediu, nu cunoaşte subiecul, dar se va interesa. Bogdan Adomniţei ne-a transmis printr-un mesaj că este în avion în drum spre Bucureşti, ajunge înapoi diseară la Suceava şi urmează să ne auzim ziua următoare “cu drag”. Andrei Silviu Hulubina a avut de departe cea mai interesantă reacţie la întrebarea redactorului News Moldova. Iniţial a părut foarte volubil, a apucat să confirme că este angajat la Moldproiect, dar când a aflat ce ne interesa şi-a amintit brusc că este acasă cu copilul şi că trebuie să aibă grijă de acesta. Convorbirea integrală poate fi ascultată aici:

News Moldova îți recomandă și ...   Avertizare ANM de cod GALBEN de ninsori și vânt pentru zona montană a județelor Suceava, Neamț, Bacău


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top