fbpx
Connect with us

Focuri de avertisment trase de polițiștii suceveni în confruntarea cu hoții de lemn înarmați cu furci și pari

hoti de lemne politie masina furt e1669832027413 - News Moldova

Suceava

Focuri de avertisment trase de polițiștii suceveni în confruntarea cu hoții de lemn înarmați cu furci și pari


Polițiștii suceveni au folosit arme de foc vineri seara pentru a dispersa o mulțime înarmată cu furci și pari, care încerca să elibereze doi hoți de lemne prinși în flagrant

Vineri seara, în jurul orei 20:00, polițiștii au primit un apel de la personalul silvic de la Ocolul Silvic Bucovina, care semnala zgomote suspecte provenite de la drujbe în fondul forestier administrat în apropierea satului Mironu. După ce au ajuns la locul incidentului, un echipaj format din polițiști și jandarmi, sprijiniți de un pădurar și administratorul de obște, au observat doi bărbați pregătindu-se să încarce lemnul tăiat. Când au fost somați să se oprească, unul dintre hoți a fost prins și încătușat, iar celălalt a fugit în pădure.

News Moldova îți recomandă și ...   A treia licitație cu finanțare europeană pentru stațiile de epurare din Suceava și Salcea

Aproximativ 4-5 minute mai târziu, mai mulți indivizi înarmați cu furci și pari au urcat în direcția zonei în care era depozitat lemnul, cel mai probabil alertați de cel care a fugit. Aceștia s-au îndreptat spre pădure și au amenințat forțele de ordine. În fața grupului se aflau T. Gavril Dragoș și T. Vasile Gheorghe, înarmați cu furci, urmați de alți indivizi.

Deoarece cei doi s-au apropiat la o distanță periculoasă, primul având o furcă și celălalt un par din lemn de aproximativ 2 metri, forțele de ordine au efectuat somațiile legale pentru a opri acțiunea agresivă. Cu toate acestea, agresorii au devenit și mai violenți, ceea ce a determinat unul dintre agenți să tragă două focuri de avertisment în plan vertical. Cu toate acestea, cei doi bărbați au continuat să fie agresivi, ceea ce a condus la folosirea armelor de foc împotriva membrelor inferioare.

News Moldova îți recomandă și ...   INCONȘTIENT: Accident cu 6 răniți provocat de un șofer sucevean de 21 de ani în timp ce era urmărit de poliție

T. Gavril Dragoș și T. Vasile Gheorghe au reușit să fugă din pădure, iar polițiștii și jandarmii au rămas la fața locului, solicitând sprijin suplimentar. Mai târziu, o femeie a sunat la 112 și a raportat că un bărbat este rănit la picior și sângerează. Echipajul de ambulanță a ajuns la fața locului și l-a transportat pe T. Vasile Gheorghe la spital. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean, acesta avea o plagă împușcată la nivelul coapsei stângi și se afla în stare instabilă hemodinamic.

În paralel, polițiștii au continuat investigațiile și au identificat și reținut celălalt participant la tăierea și furtul de arbori, care inițial fugise. Acesta era T. Florin, în vârstă de 18 ani, din satul Mironu. Cei doi bărbați care au amenințat forțele de ordine, împreună cu cel împușcat, au fost de asemenea reținuți.

News Moldova îți recomandă și ...   11 persoane au fost implicate într-un accident grav la Drăgușeni. Planul Roșu de Intervenție a fost activat 

Materialul lemnos identificat a fost ridicat și predat pădurarului. Au fost identificate 14 piese de material lemnos cu o cantitate de 5,05 m3. De asemenea, a fost confiscat motofierăstrăul folosit în comiterea infracțiunii. S-a constituit o echipă operativă care a evaluat prejudiciul cauzat. Un dosar penal a fost întocmit pentru “tăiere fără drept și furt de arbori”, iar cercetările continuă pentru ultraj.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top