fbpx
Connect with us

Fosta șefă a secției de Oncologie din Suceava, acuzată de LUARE DE MITĂ în formă continuată, a fost trimisă în judecată

MIRMILIKA POZE ARTICOLE 6 - News Moldova

Suceava

Fosta șefă a secției de Oncologie din Suceava, acuzată de LUARE DE MITĂ în formă continuată, a fost trimisă în judecată


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a medicului specialist oncolog, Anca Dumitrovici Ababneh, în legătură cu acuzația de luare de mită în formă continuată

Aceasta este cercetată în stare de control judiciar pentru săvârșirea a 280 de acte materiale legate de presupuse fapte de corupție.

Anchetatorii au dezvăluit că medicul, în calitate de medic primar oncologie medicală la Ambulatoriul Oncologiei Medicale al Spitalului Județean de Urgență ‘Sfântul Ioan cel Nou’ din Suceava, ar fi acceptat diverse sume de bani și alte bunuri în schimbul actelor medicale ce trebuiau oferite gratuit, în perioada

Șefa Secției de Oncologie de la Spitalul Județean Suceava, acuzată că a luat MITĂ de la 64 de persoane

Potrivit procurorilor, aceste acțiuni includ acceptarea promisiunii de a primi bani în aprilie 2022 și primirea unor sume considerabile de bani, inclusiv 20,660 lei și 750 euro, precum și diverse bunuri, cum ar fi miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză, parfumuri, băuturi alcoolice și carne de porc, de la pacienți sau de la aparținătorii acestora între 12 decembrie 2022 și 19 ianuarie 2023.

Faptele pentru care este acuzată includ, conform anchetatorilor, acordarea de consultații medicale, prescrierea de tratamente, eliberarea de bilete de trimitere și rețete medicale, interpretarea analizelor și prescrierea tratamentelor specifice pacienților. Sumele și bunurile ridicate în urma perchezițiilor au fost sechestrate, în total fiind vorba de 470 euro, 7,750 lei și 1,200 lei.

În prezent, medicul se află în stare de control judiciar, iar ancheta va continua pentru clarificarea situației. Așteptându-se să urmeze procesul în instanță, aceste acțiuni vor fi investigate amănunțit pentru stabilirea consecințelor legale în cazul acuzațiilor de luare de mită.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top