fbpx
Connect with us

Furnizarea apei potabile, ÎNTRERUPTĂ până miercuri seara în tot municipiul Suceava, dar și în localitățile învecinate

Furnizarea apei potabile, ÎNTRERUPTĂ până miercuri seara în tot municipiul Suceava, dar și în localitățile învecinate - News Moldova

Suceava

Furnizarea apei potabile, ÎNTRERUPTĂ până miercuri seara în tot municipiul Suceava, dar și în localitățile învecinate

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Miercuri, 20 septembrie, se va întrerupe furnizarea apei potabile la robinetele din toate imobilele municipiului Suceava și din localitățile învecinate, din cauza unei avarii. Avaria a survenit la miezul nopții, afectând inclusiv comunele Ipotești, Moara și Șcheia

Conform unei informări recente postate pe site-ul operatorului de servicii de apă potabilă și canalizare, se estimează că lucrările vor fi finalizate în cursul zilei de azi, iar furnizarea apei la robinete va fi reluată începând cu ora 19:00.

Directorul general al ACET SA Suceava, Ștefan Groza, a explicat, pentru Obiectiv de Suceava, că atât la Suceava, cât și la Gura Humorului au avut loc avarii la conductele de aducțiune de la stațiile de captare a apei potabile.

În cazul municipiului Suceava și localităților învecinate, avaria a avut loc la stația de la Berchișești, de unde pleacă o conductă veche de aproximativ 60 de ani cu un diametru de 600, și una din oțel cu diametru de 800, construită la sfârșitul anilor ’80. Avaria a apărut într-o zonă de conexiune între conducta de oțel și conducta PREMO (din beton), motiv pentru care furnizarea apei potabile a fost întreruptă în întreg orașul. Inițial, vor fi afectate zonele înalte, precum Obcini și Mărășești, iar apoi restul Sucevei va fi afectat.

Cauza avariei a fost o cădere de tensiune în cursul zilei de ieri la stația de captare a apei potabile. Aceasta a determinat oprirea pompelor, iar apa nu a mai putut fi transportată către zonele înalte (precum zona Măzănăești). La coborâre, s-a format un „dop” care a cauzat spargerea conductei. Având în vedere că această conductă este veche și aproape de finalul duratei sale de viață, a cedat, iar repararea nu este o operațiune simplă.

Directorul Ștefan Groza afirmă că procesul mai delicat este repornirea pompelor, care se va face treptat și va necesita mai mult timp. De aceea, anunțul privind reluarea furnizării apei a fost făcut pentru ora 19.

„Am ales să avem o marjă de siguranță. Este mai bine să specificăm ora 19 decât să promitem reluarea apei la ora 14 sau 17 și să nu putem respecta. Facem toate eforturile pentru a asigura reluarea furnizării apei astăzi, așa cum am menționat”, a declarat Ștefan Groza, directorul ACET Suceava, pentru Obiectiv de Suceava.

În ceea ce privește situația de la Gura Humorului, directorul general al ACET SA a explicat că și acolo o cădere de tensiune a cauzat problema de la Voroneț. Trebuie menționat că acolo o porțiune de conductă a fost înlocuită cu câțiva ani în urmă de către Primărie, însă avaria s-a produs acum pe porțiunea de conductă care nu a fost schimbată.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top