fbpx
Connect with us

Gheorghe Flutur anunță deschiderea Muzeului de Istorie din Siret: „Va fi un punct turistic important pentru Bucovina în perioada care urmează”

Gheorghe Flutur anunță deschiderea Muzeului de Istorie din Siret: "Va fi un punct turistic important pentru Bucovina în perioada care urmează" - News Moldova

Suceava

Gheorghe Flutur anunță deschiderea Muzeului de Istorie din Siret: „Va fi un punct turistic important pentru Bucovina în perioada care urmează”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, este prezent la Muzeul de Istorie din Siret, a cărei deschidere oficială va avea loc astăzi, 23 mai 2024, ora 13

„Suntem la Siret, la Muzeul de Istorie. Aici, o premieră pentru această parte de țară, pentru Bucovina. Muzeul de Istorie, care deschide o pagină dureroasă, dar adevărată, legată de memorialul Holocaustului evreilor din Bucovina.

O investiție în această clădire făcută de CJ Suceava în parteneriat cu Primăria Siret, investiție de circa 5 milioane de euro, din care 2 milioane de euro este doar Muzeul, și aici intră consolidarea clădirii, expoziția permanentă cu achiziția de materiale și acest memorial al Holocaustului evreilor din Bucovina care, o să vedeți afară, are plăcuțe peste 50 de mii cu numele evreilor care au fost deportați în Transnistria. 

Foarte important acest Muzeu, este în apropierea cimitirului vechi, un cimitir de la 1510 al evreilor de aici din Bucovina. Astăzi, la ora 13, vom avea deschiderea. Am invitat oameni de seamă, de la Ambasada Israelului, de la alte instituții și va fi un punct turistic important pentru Bucovina în perioada care urmează”, a declarat Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top